Odstopil dolgoletni direktor BSH Hišni aparati

Novice Forbes Slovenija 18. marca, 2024 17.46
featured image

Boštjan Gorjup naj bi se z vrha podjetja iz Nazarij umaknil iz osebnih razlogov, je poročal portal Necenzurirano.

18. marca, 2024 17.46

Odstop Boštjana Gorjupa z mesta predsednika uprave BSH Hišni aparati je za portal Necenzurirano danes potrdil eden od dveh direktorjev podjetja Matija Petrin. Kot je pojasnil, Gorjup odhaja iz osebnih razlogov. Na vprašanje STA, ali Gorjup ostaja v podjetju, je Petrin odgovoril nikalno, odpoved pa da velja s takojšnjim učinkom. 

Tako uradno ni znano, ali je Gorjup odšel zaradi morebitnih nesoglasij z lastniki glede prihodnjih strateških usmeritev tovarne iz Nazarij, je poročal Necenzurirano. BSH Hišni aparati sodijo pod okrilje mednarodnega koncerna BSH Home Appliances Group. Gorjup, ki je BSH Hišni aparati vodil od maja 2016, za Forbes Slovenija ni bil dosegljiv.

Vodenje podjetja ostaja v rokah dvočlanskega poslovodstva, v kateri je ob Petrinu še Wolfram Walter Pabst von Ohain. O tem pa naj bi že obvestil ključne sodelavce oziroma predstavnike zaposlenih, je še poročal portal. 

Gorjup je bil dva mandata tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), kot smo neuradno izvedeli, je za združenje odstop Gorjupa čisto presenečenje. Za svoje delo je prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Združenje Manager ga je leta 2018 imenovalo za menedžerja leta.

Našli novo lokacijo

BSH, ki zaposluje okoli 1.600 ljudi, je bilo eno od podjetij, ki so jih najbolj prizadele avgustovske poplave. Podjetje je takrat stalo mesec dni, v začetku septembra pa so ponovno zagnali prve stroje.

Kot nam je takrat dejal Gorjup, v podjetju razmišljajo o novi lokaciji. Tu BSH in njegov lastnik računata tudi na pomoč države. “Mi smo v preteklosti že želeli graditi drugod, a nismo dobili dovoljenj. Računamo, da bo višina škode zdaj prevladala in bo država imela več posluha. Če ne bo primerne lokacije, jo bo lastnik iskal zunaj meja Slovenije,” nam je dejal zdaj že nekdanji direktor BSH.

Kot je Gorjup pred dvema tednoma dejal za Finance, so že našli štiri hektare veliko kmetijsko zemljišče, kamor se bodo delno selili. Zdaj se pripravljajo na vložitev vloge na ministrstvo za naravne vire in prostor, da jim dovoli gradnjo, zidati pa bi lahko začeli prihodnje leto.