Ljubljanski farmacevt znova postal najuglednejši delodajalec

Novice Forbes Slovenija 4. aprila, 2024 16.05
featured image

Naziv najuglednejši delodajalec, ki ga podeljuje Styria digital marketplaces, je za leto 2023 prejela farmacevtska družba Lek.

4. aprila, 2024 16.05

Med 10 najbolj uglednih delodajalcev, ki jih z obsežno spletno raziskavo svojega zaposlitvenega portala MojeDelo.com išče Styria digital marketplaces, so se poleg zmagovalca uvrstili še Krka, Akrapovič, Novartis, Pipistrel, Dars, A1 Slovenija, Petrol, Dewesoft in Telekom Slovenije.

Predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija Robert Ljoljo je ob prevzemu priznanja poudaril, da je visok ugled, ki ga na trgu dela uživa Lek, rezultat usmerjenega razvoja spodbudnega in kakovostnega delovnega okolja, ki temelji na raznolikosti, pravičnosti in vključenosti.

“S sodelavci ustvarjamo delovno okolje, v katerem se počutijo dobro in so cenjeni zaradi svojih sposobnosti in prispevka. Okolje, ki spodbuja odprto komunikacijo, nenehno učenje, sodelovanje in ustvarjalnost ter jim omogoča, da razvijejo vse svoje potenciale,” je po poročanju STA dejal Ljoljo.

Predsednik uprave Leka je napovedal še dva večja vala zaposlovanja v novem centru za biofarmacevtsko proizvodnjo v Lendavi, kjer bodo iskali 300 sodelavcev, in v novem centru za razvoj bioloških zdravil v Ljubljani, ki bo zgrajen do leta 2026 in bo odprl še 200 novih delovnih mest.

Med decembrom 2023 in marcem 2024 je v raziskavi, ki je dala končnega zmagovalca, sodelovalo več kot 10.000 ljudi iz Slovenije.