Furs uvaja novost: davke lahko plačate kar s telefonom ali bančno kartico

Novice Forbes Slovenija 27. marca, 2024 11.43 > 27. marca, 2024 11.44
featured image

Finančna uprava (Furs) je razširila nabor načinov plačevanja davkov. Po novem bo to mogoče tudi s plačilnimi karticami, prek mBills in Valu Monete.

27. marca, 2024 11.43 > 27. marca, 2024 11.44

Furs in uprava za javna plačila sta v sodelovanju razširila nabor načinov plačila davkov. Poleg Flika in spletne banke Bank@net je v eDavkih tako mogoče po novem izvršiti spletno plačilo tudi s karticami MasterCard, Visa, Maestro in Diners club ter rešitvami mobilne telefonije mBills in Valu Moneta.

Pomembna prednost plačevanja davkov prek eDavkov je, da se z enim plačilom lahko plača več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune. Zavezanci, ki so v februarju plačali svoje obveznosti prek eDavkov, so tako plačilo svojih obveznosti izvedli s skoraj 5.500 manj plačili, so sporočilu za javnost zapisali na Fursu.

V eDavkih se spletno plačilo izbranih obveznosti izvede iz vpogleda eKarticaO prek gumba ePlačilo za označene oziroma iz vpogleda Prejeti dokumenti prek gumba ePlačilo. Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil se izbere možnost ePlačilo in nato način plačila. Za zaključek plačila se vnesejo podatki v skladu z navodili plačilnega servisa in potrdi plačilo, so opisali postopek.

Izvedena spletna plačila je mogoče v eDavkih preveriti na vpogledu ePlačila, kjer so na povezavi Postavke na voljo podrobnejši podatki o plačilu, in sicer o višini zneska, ki bo razporejen na posamezno izbrano vrsto davka, so še navedli.