Sloviti Apple še drugič nagradil ekipo iz Kranja

Tehnologija Forbes Slovenija 7. junija, 2024 07.08
featured image

Ameriški tehnološki velikan je slovenski Gentler Streak izbral za najboljšo aplikacijo v kategoriji družbeni vpliv.

7. junija, 2024 07.08

Ena največjih tehnoloških družb na svetu Apple je slovensko aplikacijo Gentler Streak izbral za najboljšo aplikacijo v kategoriji družbeni vpliv, je podjetje Gentler Stories, ki aplikacijo razvija, objavilo na družbenih obrežjih.

“Gentler Streak se premišljeno osredotoča tako na telesno kot duševno zdravje in si prizadeva za dosego ideala – kako izboljšati življenjski slog vseh ljudi, ne glede na to, kdo ali kje so. Kot pove že ime, aplikacije ne poganjajo vsiljivi opomniki, temveč optimistično in spodbudno vzdušje, ki ne upošteva le telesne pripravljenosti, temveč tudi duševno počutje,” so v predstavitvi aplikacije ob njeni uvrstitvi na seznam finalistov zapisali pri Applu.

Preostala finalista sta bili aplikaciji How We Feel in Ahead: Emotions Coach.

Presenečenje že finale

To ni prvo priznanje Appla za kranjsko ekipo. Konec leta 2022 so že bili izbrani za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch, lani so bili finalisti v v okviru Apple Design Awards v kategoriji vizualizacije in grafike.

Soustanoviteljica in direktorica Gentler Stories Katarina Lotrič je ob zadnji uvrstitvi med finaliste za Forbes Slovenija dejala, da je nominacija prišla povsem nepričakovano. Lansko nominacijo smo dojeli kot svojo priložnost, da osvojimo nagrado, a se to ni zgodilo in smo mislili, da je to pač to. Da se ne bomo več znašli med finalisti,” je konec maja dejala Lotrič. Zdaj so tudi zmagovalci v kategoriji.

Predstavniki Appla med vsemi aplikacijami in igrami, skupaj jih je trenutni približno 1,8 milijona, vsako leto izberejo 42 finalistov za različne kategorije. V vsaki kategoriji po tri, nato pa izberejo zmagovalce.

Aplikacija Gentler Streak ima trenutno okoli 50.000 plačljivih uporabnikov, večina od njih pa je izbrala letno naročnino. Mesečnih obiskov aplikacije je okoli 1,5 milijona.