Nemški koncern je leto sklenil z rekordnim dobičkom

Novice Forbes Slovenija 16. novembra, 2023 12.35
featured image

Poslovno leto, ki se je končalo septembra, je bilo rekordno za nemškega industrijskega velikana Siemens. Dobiček se je v primerjavi z lani skoraj podvojil.

16. novembra, 2023 12.35

Industrijski koncern je poslovno leto sklenil z rekordnim dobičkom, poroča STA. V primerjavi s prejšnjim letom se je dobiček skoraj podvojil, vendar pa sta na takratni rezultat močno vplivala vojna v Ukrajini in odpis paketa delnic v nekdanji hčerinski družbi Siemens Energy.

Dobiček po obdavčitvi je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dosegel 8,5 milijarde evrov. Prihodki od prodaje so se ob sedemodstotni rasti naročil povečali za 11 odstotkov na 77,8 milijarde evrov.

“Poslovno leto 2023 je bilo leto številnih rekordov,” je objavo poslovnih rezultatov pospremil izvršni direktor Siemensa Roland Busch. Poudaril je, da njihova dolgoročna strategija že kaže pozitivne rezultate, zato tudi za prihodnje leto pričakujejo uspešen poslovni izid.

Skupno število zaposlenih v skupini se je v minulem poslovnem letu povečalo za 9.000 na 320.000, od tega v Nemčiji za tisoč na 87.000.

oznake