Ponudili bodo do zdaj neznane fotografije najboljšega filma o Jamesu Bondu

featured image

Avkcijska hiša Ewbank's bo organizirala dražbo, kjer bodo javnosti ponudili do zdaj javnosti neznane fotografije s snemanja filma Goldfinger iz leta 1964.

30. maja, 2024 11.09

Na desetih fotografijah, ki jih je med snemanjem posnel fotograf postaje kraljevega letalstva (RAF) Northolt, so Sean Connery, Honor Blackman, ki je igrala Pussy Galore, in Harold Sakata, povzema STA.

Fotografije po pisanju spletnega portala Art Daly prikazujejo dogajanje v zakulisju snemanja in zvezdnike zunaj prizorišča. Opremljene so s podpisi Conneryja, Sakate in Honor Blackman.

Na fotografijah je mogoče videti Honor Blackman z ekipo pilotk Letečega cirkusa Pussy Galore ter hangar 311 na letališču RAF Northolt s transparentom Leteči cirkus Pussy Galore. Na eni od fotografij sta režiser Guy Hamilton in Honor Blackman, ponudili pa bodo tudi fotografijo avtomobila ford z ekipo in Hamiltonom.

Na fotografijah se pojavi tudi Daphne Walker v družbi Sakate in Blackmana. Daphne Walker je bila med snemanjem filma nameščena v RAF Northolt. V pismu z datumom 15. april 2024, katerega kopija bo prav tako dana na dražbo, je pojasnila nastanek fotografij.

Med odmorom so si ogledovali snemanje

Med drugim je zapisala: “Septembra 1961, ko sem bila stara 17 let, sem se pridružil WRAF. Leta 1964 sem bila nameščena v RAF Northolt, ko je na letališče prispela filmska ekipa, ki je snemala film o Jamesu Bondu Goldfinger. Snemali so prizore o letečem cirkusu Pussy Galore. Z nekaterimi sodelavci smo si med odmorom za kosilo ali zunaj delovnega časa hodili ogledovat snemanje, dodaja STA.

Stephen je bil fotograf na postaji in je naredil nekaj fotografij dogajanja ter nekaj fotografij, na katerih sem skupaj z igralci. Ko jih je razvil, mi je dal nekaj kopij. Na srečo sem naslednji dan prinesla fotografije na snemanje, kjer mi je Honor Blackman zelo prijazno podpisala svojo fotografijo …”

Po besedah Andrewa Ewbanka iz avkcijske hiše se med ljubitelji filmov o agentu 007 Goldfinger redno omenja kot najboljši film o Bondu, ki je bil kdajkoli posnet, Connery pa kot najljubši igralec, ki je igral Bonda.