Za sobico v Ljubljani želi skoraj 50 tisoč evrov. WC in kopalnico si morate deliti

featured image

V Šiški prodajajo osem kvadratnih metrov veliko garsonjero, za katero pričakujejo skoraj 50.000 evrov.

21. maja, 2024 11.29

Na največjem spletnem portalu za prodajo nepremičnin se večkrat pojavijo oglasi, ki bi jih lahko uvrstili v rubriko “saj ni res, pa je”. Na ljubljanskem nepremičninskem trgu je veliko neravnovesje med ponudbo in povpraševanjem, kar se kaže tudi v pričakovanjih prodajalcev, ki za nepremičnine v slabem stanju pričakujejo nadpovprečno ceno. Ali pa oddajajo garsonjere v montažnem prizidku.

Na Ruski cesti v Šiški v Ljubljani je denimo na prodaj osem kvadratnih metrov velika soba, ki ima souporabo kopalnice. Prodajalec pričakuje 49.000 evrov, kar je preračunano 6.125 evrov na kvadratni meter.

Stanovanje je v zadnjem, petem nadstropju bloka iz leta 1963, brez dvigala. V oglasu je navedeno, da je iz sobe izhod na skupno veliko teraso. Dostop je tudi s hodnika, ki se deli še z eno osebo, navajajo, na njem pa stoji tudi velika omara.

Prodajalec dodaja, da je v sobi vse potrebno za bivanje ene osebe – pralni stroj in kuhinjska niša. Trenutno je v stanovanju podnajemnik, ki plačuje 230 evrov najemnine.