Zapira se priljubljena ljubljanska čajnica

Novice Marko Rabuza 21. maja, 2024 14.25
featured image

V teh dneh je svoja vrata zaprla čajnica Gallus ob Ljubljanici.

21. maja, 2024 14.25

Staro mestno jedro Ljubljane je izgubilo še eno čajnico. Po tem, ko se je pred dvema letoma zaprla Čajna hiša na Starem trgu, je zdaj prenehala delovati še čajnica Gallus, ki je bila priljubljena med domačini in turisti.

Čajnica je ob nabrežju Ljubljanice delovala dolga leta, lastnik pa je potrdil, da se čajnica na tem mestu zapira. Odločitev je povezana s prodajo celotne staromeščanske hiše, v kateri je čajnica Gallus delovala. Oglas je na spletnem portalu objavljen že nekaj mesecev, prodajalec pa za celotno hišo, ki ima skupaj 1.213 kvadratnih metrov površine, pričakuje 3,35 milijona evrov.

Ali se bo čajnica Gallus preselila na drug naslov, lastnik še razmišlja, saj je novica, da bodo morali končati svojo zgodbo na Gallusovem nabrežju, še zelo sveža in še razmišljajo o poslovni prihodnosti.

Že pred omenjeno čajnico je staro meščansko hišo v pritličju zapustil priljubljen bar Tozd, ki se je preselil ob Cankarjevo cesto.

Čajnica Gallus
(Foto: Google maps)

V Čajni hiši le še prodaja čajev

Če je zaprtje ob Gallusovem nabrežju povezano z lastništvom, pa je bila nekoliko drugačna zgodba s Čajno hišo, ki je v starem mestnem jedru delovala od leta 1994. Lastnika Iztok Eržen in soproga Urška Tome Eržen sta se za zaprtje odločila zaradi finančne nevzdržnosti.

Prostore Čajne hiše sta preuredila prodajalno čaja, ki je bila pred tem v sosednjem prostoru in je na tem mestu že 33 let.