Šef Nove KBM odhaja. Kdo bo vodil nastajajočo OTP banko v Sloveniji?

Novice Forbes Slovenija 5. aprila, 2024 13.00
featured image

Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je napovedal, da se bo konec leta, ko se mu izteče mandat, umaknil s položaja.

5. aprila, 2024 13.00

Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je napovedal, da se bo konec leta, ko se mu izteče mandat, umaknil s položaja, so za STA povedali v banki. Do odhoda bo, kot navajajo, poskrbel za nemoteno združitev Nove KBM in SKB banke pod imenom OTP banka. Madžarska OTP kot lastnica je že sprožila iskanje novega predsednika uprave, odločitev pa bo sprejeta predvidoma junija, so zapisali v Novi KBM.

Pripojitev manjše SKB banke s sedežem v Ljubljani k večji mariborski Novi KBM je predvidena jeseni. “Združitev obeh bank poteka v skladu s pričakovanji in zastavljeno časovnico,” so za STA zapisali v Novi KBM.

Razlog za Denhofov umik s funkcije predsednika uprave je po njihovih pojasnilih želja po novih poklicnih in osebnih izzivih. Ob napovedanem odhodu je Denhof zapisal, da je Nova KBM v odlični kondiciji, saj da je v 2023 dosegla najboljše finančne rezultate v svoji zgodovini. To po njegovih besedah predstavlja tudi odličen trenutek za združitev s SKB banko, je še poročala STA.

Prve so sicer o menjavi na čelu nastajajoče OTP banke pisale Finance. Po njihovih navedbah je bila Denhofova odločitev precej nepričakovana, saj je bil Američan predviden tudi za šefa bodoče združene banke. Po odhodu naj bi se Denhof ukvarjal s svetovalnimi posli, ostal pa naj bi v Sloveniji, so dodale Finance. Novega predsednika uprave naj bi OTP iskala prek razpisa oziroma s pomočjo kadrovske agencije Korn Ferry.