Francozi zaradi olimpijskih iger z dodatnim letom z ljubljanskega letališča

Novice Forbes Slovenija 19. aprila, 2024 12.36
featured image

Poleti bo imelo ljubljansko letališče 22 rednih letalskih linij. Med njimi bo tudi Air France, ki bo povezoval slovensko in francosko prestolnico.

19. aprila, 2024 12.36

Air France bo iz Ljubljane v Pariz letel enkrat dnevno, in sicer z odhodom iz Ljubljane ob 15.50 in pristankom v Parizu ob 17.50.

V juliju in avgustu pa bo poleg dnevnega leta trikrat tedensko na voljo še jutranji let, in sicer ob sredah ob 7.40 ter petkih in nedeljah ob 6.40, kar bo skupno deset letov tedensko.

Redni dnevni let bo imel povratek ob 13.15, v juliju in avgustu pa bo Air France iz Pariza v Ljubljano letel še ob torkih ob 20.40 ter ob četrtkih in sobotah ob 19.40.

Poleti 22 rednih linij

Poletni vozni red na Brniku sicer prinaša 22 rednih linij, kar je največ doslej.

Ponujali bodo 25 letalskih povezav po celi Evropi in širše, s priročnimi povezavami prek največjih letalskih vozlišč bo mogoče leteti na vse konce sveta. Potniki se bodo lahko razveselili treh novosti: letov airBaltica v Rigo, Norwegiana v Kopenhagen in Iberie v Madrid. Bogata bo tudi ponudba čarterskih letov – poleteti bo mogoče na 57 počitniških destinacij.

Ob razmahu turističnih potovanj ljubljansko letališče beleži močno rast prometa – v januarju in februarja je potnikov v primerjavi z lanskim obdobjem 31 odstotkov več, tudi v marcu je predvidena podobna rast.