Zakaj priljubljenih piškotov Plazma v naših trgovinah morda niste našli

Novice Forbes Slovenija 27. septembra, 2024 05.05
featured image

Po celotnem Balkanu, vključno s Slovenijo, so v zadnjih tednih težave z dobavami priljubljenih piškotov.

27. septembra, 2024 05.05

V trgovinah po Balkanu v zadnjih tednih kupci pogosto ne najdejo Plazma piškotov, na tem območju precej prepoznavne blagovne znamke srbskega podjetja Bambi. Kot poročajo iz Srbije, so težave z dobavljivostjo večjih pakiranj navadnih piškotov, medtem ko so ostali izdelki – zdrobljeni keksi in obliti s čokolado – na zalogi.

Tudi v enem od večjih Sparovih trgovin na obrobju Ljubljane smo te dni opazili, da klasičnih piškotov Plazma ni bilo na policah, so pa bili v ponudbi ostali njihovi izdelki.

Na spletni strani Mercatorja sta na voljo obe pakiranji (150- in 300-gramska) navadnih piškotov, medtem ko je na Sparovi strani na zalogi le manjše pakiranje. V spletni ponudbi štajerskega trgovca Jagra pa je pri obeh izvedbah zapisano, da jih trenutno ni na zalogi.

Tako v Sparu kot v Mercatorju so za Forbes Slovenija potrdili, da so imeli v zadnjem času težave z dobavo posameznih izdelkov. V Sparu so navedli, da so pomanjkanje že odpravili.

Kriv je požar

Vzrok za pomanjkanje priljubljenih piškotov, ki jih poznajo številne generacije v Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem in okoliških državah, je obsežen požar v tovarni Babi v srbskem mestu Požarevac.

V tovarni je zagorelo pred tremi meseci, požar pa je uničil velik del proizvodnje. Kot poroča N1 Srbija, trenutno deluje le manjši del proizvodnega obrata, ki ni bil poškodovan, podjetje pa je stranke obvestilo, da lahko v prihodnjih mesecih pričakujejo težave pri dobavah.

Generalni direktor podjetja Bambi Dragan Stajković, ki izdeluje Plazma piškote, je za Forbes Slovenija pojasnil, da se bo razpoložljivost posameznih izdelkov v prihodnjih mesecih spreminjala in zato ne bo na voljo vedno njihova celotna ponudba na vseh prodajnih mestih. Tudi v Sloveniji.

“Iščemo načine, da bi se čim prej vrnili na običajno poslovanje. Vse svoje zveste potrošnike, stranke in partnerje prosimo za razumevanje in kanček potrpežljivosti,” je pojasnil Stajković.

V Mercatorju pa so nam pojasnili, da je razlog za to, da piškotov morda ni na policah, tudi povečana potrošnja. Dodali so, da po njihovih informacijah Bambi normalizacijo proizvodnje pričakuje v začetku prihodnjega leta.