Odpustili več deset zaposlenih, ker so goljufali s premikanjem miške

Novice Marko Rabuza 17. junija, 2024 11.04 > 17. junija, 2024 11.05
featured image

Družba Wells Fargo je prejšnji mesec odpustila več kot deset zaposlenih, po tem ko so se v preiskavi potrdile domneve, da so simulirali delo.

17. junija, 2024 11.04 > 17. junija, 2024 11.05

Zaposleni, vsi v enoti podjetja za upravljanje premoženja in naložb v ameriški bančni družbi Wells Fargo, so bili “odpuščeni po pregledu obtožb, ki so vključevale simulacijo dejavnosti na tipkovnici in ustvarjanja vtisa aktivnega dela”, poroča Bloomberg.

“Družba Wells Fargo za zaposlene postavlja najvišje standarde in ne dopušča neetičnega vedenja,” je družba zapisala v izjavi.

Naprave in programska oprema za posnemanje aktivnosti zaposlenih so se razširile med epidemijo, ko so mnogi delali od doma. Številni nasveti, kako nastaviti miško in tipkovnico, da simulirajo vašo aktivnost, so se pojavljali na spletnih forumih Reddit in TikToku. Pripomočki se prodajajo tudi na spletni tržnici Amazon.

Finančna panoga je bila med najbolj agresivnimi pri odrejanju vrnitve delavcev v pisarne, ko je pandemija izzvenela, dodaja Bloomberg.

Družba Wells Fargo s sedežem v San Franciscu je v začetku leta 2022 zaposlenim zapovedala, da se vrnejo v pisarno v okviru “hibridnega prilagodljivega modela”.

Banka zdaj pričakuje, da bo večina zaposlenih v pisarni vsaj tri dni na teden, člani upravnega odbora štiri dni, številni zaposleni, na primer sodelavci v podružnicah, pa pet dni.

V zadnjih letih več incidentov

Wells Fargo je četrti največji posojilodajalec v ZDA, leta 2016 pa se je znašel v nizu škandalov, ko je na tisoče svetovalcev zapustilo podjetje in s seboj odpeljalo bogate stranke.

Nedavna odpuščanja spominjajo na drugo epizodo v podjetju Wells Fargo iz leta 2018, ko je podjetje preiskovalo zaposlene v svoji investicijski sekciji zaradi domnevnih kršitev politike stroškov, potem ko so skušali od podjetja dobiti plačilo za neupravičene večerje.