Največji športno-marketinški dogodek se vrača na Obalo. Kdo bodo glavni govorci

Novice Forbes Slovenija 19. junija, 2024 12.29
featured image

Novembra bo potekala 20. jubilejna izvedba konference Sporto. Kdo bodo govorci?

19. junija, 2024 12.29

Čez pet mesecev se bo v Portorožu, kamor se Sporto vrača po petih letih, odvila največja športno-marketinška konferenca, ki bo potekala 21. in 22. novembra. Program bo usmerjen v trende in izzive v športno-poslovni industriji.

Kdo bodo govorci?

Misha Sher je globalni direktor za šport, zabavo in kulturo pri EssenceMediacom, večkrat nagrajeni marketinški diviziji za šport in zabavo skupine GroupM (del WPP). V zadnjih 20 letih je bil svetovalec pri več kot milijardi evrov vložkov v sponzorstva z vodilnimi organizacijami, vključno z UEFA, MOK, NFL in F1.

Sharon Fuller je vodja digitalnih vsebin in družbenih medijev za NBA Evropo in Bližnji vzhod. Njena naloga je, da inovativno razmišlja o najboljših načinih povezovanja z navijači po različnih regijah, platformah in kanalih s strategijo lokalnega pristopa. Je nekdanja globalna vodja vsebin pri Red Bull Media House.

Za Robom Pilgrimom je že več kot 12 let dela na vodilnih funkcijah v svetu medijev in tehnologije. Je vodja športnih in Primetime kanalov pri YouTube za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. V tej vlogi se osredotoča na podporo lastnikom športnih in medijskih pravic pri izkoriščanju YouTubove platforme.

Thomas van Schaik, soustanovitelj podjetja The Athlete Brand, je strateg blagovnih znamk in svetovalec s 25 leti izkušenj v športni industriji. Skozi svojo kariero je sodeloval z nekaterimi najbolj znanimi športniki na svetu. Svojo pot je začel pri NFL Europe. Pozneje se je pridružil Adidasu, kjer je postal globalni direktor znamke.

Richard Ayers je prepoznan kot eden vodilnih mislecev na področju digitalnega, medijev in vključevanja navijačev. Prvi vodja digitalnega področja pri Manchester Cityju je leta 2012 ustanovil športno-digitalno agencijo Seven League, ki je leta 2021 prešla pod okrilje IMG, kjer je v vlogi svetovalca. Ob tem razvija projekt Rematch, preplet fizičnega in virtualnega, ki vas popelje v preteklost in poustvarja ikonične športne trenutke.