Cene hrvaških nepremičnin v drugem četrtletju navzgor

Nepremičnine Forbes Slovenija 8. oktobra, 2024 15.52
featured image

Po podatkih hrvaškega statističnega urada so se cene stanovanj na Hrvaškem v drugem letošnjem četrtletju v primerjavi s trimesečjem prej v povprečju zvišale za 4,3 odstotka. V medletni primerjavi so se zvišale za deset odstotkov.

8. oktobra, 2024 15.52

Nova stanovanja na Hrvaškem so se v drugem četrtletju glede na prvo v povprečju podražila za 4,5 odstotka. Medtem so bile v primerjavi z drugim lanskim četrtletjem dražja za 5,4 odstotka, piše STA.

Podatki hrvaškega statističnega urada so pokazali, da so se rabljene stanovanjske nepremičnine na četrtletni ravni podražile za 4,2 odstotka, medletno pa so njihove cene poskočile za 10,6 odstotka.

Najmanjša rast cen v Zagrebu

Najmanjšo rast cen so v drugem četrtletju dosegla stanovanja v Zagrebu, kjer so se dvignile za 3,9 odstotka. Na jadranski obali so se podražile za 4,1 odstotka, v preostalih delih države pa so bile stanovanjske nepremičnine dražje za 5,9 odstotka.

V medletni primerjavi so se cene stanovanjskih nepremičnin v Zagrebu zvišale za 9,4 odstotka, na jadranski obali za 10,6 odstotka, drugod pa za 9,2 odstotka.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti