Vam lahko coaching res pomaga do boljših poslovnih rezultatov?

Posel PROMOCIJSKO SPOROČILO 6. marca, 2024 12.17 > 6. marca, 2024 12.18
featured image

Biti dober v današnjem poslovnem svetu ni več dovolj. Da boste resnično uspešni v svojem poslu, morate konsistentno stremeti k izboljšavam, presegati lastne rezultate in se razvijati - tako poslovno, kot tudi osebnostno. V obeh primerih vam pridejo znanja in veščine s področja coachinga še kako prav, zato ne zamudite priložnosti za brezplačno online delavnico 'Coaching Diploma – naredite preboj s coachingom'!

6. marca, 2024 12.17 > 6. marca, 2024 12.18

Časi klasičnih zaposlitev in klasičnega podjetništva se počasi, a vztrajno poslavljajo. Če želite danes uspeti v poslovnem svetu, je potrebno v prvi vrsti imeti inovativno idejo ter jasno razdelan načrt, kako jo uresničiti. Ko vam to uspe, je največja napaka, ki jo lahko naredite, ta, da obstanete na mestu. V sodobnem kapitalističnem svetu je treba namreč ves čas stremeti k temu, da ste boljši, uspešnejši, prodorni.  

Foto: promocijska fotografija

Do boljših poslovnih rezultatov s coaching diplomo

Premagovanje izzivov in ovir na poti do boljših poslovnih rezultatov vsekakor ni preprosto delo. Zahteva ogromno angažiranosti, zagnanosti, predvsem pa volje in želje po novih znanjih in kompetencah. Če želite, da vaše podjetje raste, se morate najprej osebno razvijati. Le tako se vam bo namreč uspelo pravočasno prilagajati bliskovitim spremembam ter ohranjati konkurenčnost, posledično bodo prišli tudi boljši rezultati.

Pri tem vam je lahko v veliko pomoč ‘Coaching Diploma – naredite preboj s coachingom‘. Gre za povsem brezplačno online delavnico, na kateri se boste naučili, kakšna je razlika med coachem, mentorjem, svetovalcem in terapevtom ter kako lahko s coachingom naredite preboj na področju financ, kariere, partnerstva, zdravja, osebne in poslovne rasti.

Prav tako boste odkrivali, kakšno je vaše temeljno vprašanje in kakšni so konkretni koraki, ki jih je potrebno izvesti, da s pomočjo coaching orodij in znanj pomagate sogovorniku ter na katere vroče gumbe morate pritisniti kot coachi, mentorji, svetovalci, da pride do želenega rezultata.

Na delavnici ”Coaching Diploma – naredite preboj s coachingom” boste izvedeli tudi, kako se pripraviti na coaching srečanje, kako si izbrati pravo nišo, se pravilno pozicionirati in razlikovati od ostalih coachev ter kako coaching uporabiti v različnih situacijah. In še veliko, veliko več …

Delavnico, ki se začne v sredo, 13. 3. 2024, od 20. uri bo vodil dr. Aleksander Šinigoj, motivator, coach in edini licenciran NLP Master trener v Sloveniji ter eden od TOP 30 trenerjev NLP na svetu, ki jim je soustanovitelj NLP dr. Richard Bandler podelil ta naziv.

Brez coachinga danes ne gre

Kot pravi dr. Šinigoj, v sodobnem svetu brez coachinga ne gre: “Najboljši športniki imajo coacha, najboljši podjetniki imajo coacha, najboljši vodje imajo coacha in tudi najboljši coachi imajo coacha. Če želite danes biti najboljši potrebujete coacha in pika. Ne za to, da bi vas opozarjal na vaše napake, temveč, da bi vas spodbujal, kaj še vse lahko naredite. In to je tudi vaša naloga, ko (bo)ste postali coach.”

Ker je prepričan, da morajo biti tovrstne kompetence na razpolago vsem ljudem, ki si želijo spremembe v svojem življenju, bo dr. Šinigoj marca organiziral povsem brezplačno delavnico ”Coaching Diploma – naredite preboj s coachingom”, na kateri boste spoznali coaching in kako z njegovo pomočjo dosegati različne cilje ter rezultate.

6-urni trening coachinga bo potekal po sledečem razporedu:

Foto: promocijska fotografija

sreda, 13. 3. 2024, ob 20.00: Priložnost coachinga, mentoriranja, svetovanja

Na prvi brezplačni delavnici boste izvedeli, kakšne priložnosti danes prinaša coaching, kaj je sploh razlika med coachingom, mentoriranjem, svetovanjem, terapijo itd. Spoznali boste, kaj so prednosti coachinga in katera vprašanja so dobra, katera slaba ter katerega vprašanja ne smete postavljati, če želite doseči spremembo v sogovorniku ali v sebi.

četrtek, 14. 3. 2024, ob 20.00: Struktura coaching srečanja

Na drugi brezplačni delavnici boste spoznali, kakšno preobrazbo boste dosegli pri sebi in drugih s pomočjo coachinga. Izvedeli boste, kako se pripraviti na coaching srečanje, kakšni so konkretni koraki, ki jih je potrebno izvesti, da s pomočjo coaching orodij in znanj pomagate sogovorniku, kako meriti uspešnost coachinga in doseganja želenih rezultatov.

ponedeljek, 18. 3. 2024, ob 20.00: Izbira coaching niše in praktična uporaba coachinga v vsakdanjem življenju

Na tretji brezplačni delavnici boste spoznali, kaj pomeni postati coach, kako bi se počutili, če bi bili del ene najhitreje rastočih industrij na svetu, kakšne niše so na voljo in kako se lahko kot coachi pozicionirate pri svojemu delu, kako lahko v določenih situacijah uporabite coaching in kakšna je lahko posledica novega načina komunikacije, ko uporabite coaching v svojem vsakdanjem življenju. 

sreda, 20. 3. 2024, ob 20.00:– Doseganje ciljev in rezultatov s coachem

Rezultati so ključ do uspešnega coachinga. Četrti dan brezplačne delavnice Coaching Diploma je tako usmerjen v doseganje ciljev in rezultatov s coachingom. Izvedeli boste, kako lahko s coachingom naredite preboj na področju financ, kariere, partnerstva, zdravja, osebne in poslovne rasti, na katere vroče gumbe morate pritisniti kot coachi, mentorji, svetovalci, da pride do želenega rezultata.

Je coaching primeren za vse?

Dr. Šinigoj pravi, da je delavnica ”Coaching Diploma – naredite preboj s coachingom” primerna za ljudi, ki imajo željo po spremembi, po doseganju rezultatov. Predstavlja namreč odlično odskočno desko za tiste, ki iščete napredne tehnike za programiranje vašega uma in načine, kako služiti in pomagati drugim ter s tem tudi zgraditi uspešno kariero.

Delavnico ”Coaching Diploma – naredite preboj s coachingom” zato priporoča vsem, ki se čutijo poklicane, da pomagajo drugim s svojo zgodbo in izkušnjami, vendar nimajo še ustreznega znanja in tehnik, kako to prenesti na druge. Prav tako je delavnica primerna za vodje, ki bi radi coaching uvedli kot stil vodenja pri delu ter povečali motivacijo in komunikacijo med zaposlenimi, pa tudi izboljšali prodajne rezultate in strankam ponudili več. Nasploh pravi, da je coaching delavnica primerna za vse, ki bi radi pomagali najbližjim do pozitivne spremembe z na videz preprostim pogovorom.

Odsvetuje pa ga tistim posameznicam in posameznikom, ki samo govorijo, kako bi radi nekaj spremenili, a ne naredijo niti koraka v tej smeri. Coaching vsekakor ni primeren za tiste, ki jih razne delavnice ali dogodki le hipno motivirajo, nato pa se vrnejo na ustaljene tirnice in raje igrajo vlogo žrtve, namesto, da bi si prizadevali trajno spremeniti življenje in uspeti.

Foto: promocijska fotografija

Terapevtski prijemi, ki dajejo odlične rezultate tudi v poslovnem svetu

Coaching je ena najhitreje rastočih industrij na svetu. Gre za ciljno usmerjen, sistematičen in refleksiven učni proces, skozi katerega posameznik krepi svoje zavedanje, odgovornost in izbiro, da kar najbolje izkoristi svoj osebni in profesionalni potencial.  

Menedžerji lahko z veščinami coachinga uspešno razvijajo vodstvene sposobnosti, izboljšajo učinkovitost vodenja, doseganje poslovnih ciljev, razvijajo strategije za uspešno upravljanje sodelavcev, rešujejo konflikte in spodbujajo inovativnost v organizaciji. Podjetnikom bo coaching med drugim prišel prav pri obvladovanju časovnih in stresnih pritiskov, sprejemanju boljših poslovnih odločitev, izgradnji močnejše podjetniške vizije, učinkovitem upravljanju s tveganji in razvoju spretnosti za ustvarjanje inovativnih rešitev.

Nasploh pa vam coaching lahko pomaga izboljšati osebno zadovoljstvo in medsebojne odnose, sprejemati pozitivne spremembe v življenju in dosegati osebne cilje ter se uspešno spopadati s stresnimi situacijami, kar je v današnjem svetu izjemnega pomena.