Družba Goldman Graff na slovenski trg prinaša povsem novo raven nakupa in prodaje zlata

Oglas PROMOCIJSKO SPOROČILO 14. novembra, 2023 08.37
featured image

Ni potrebno brati teorij o tem, kako je naložba v zlato verjetno najbolj smiselna in dolgoročno varna investicija, ker se lahko vedno zanesemo le na primere dobre prakse. Ti pričajo o zanesljivosti in smotrnosti, kar je privedlo do dejstva, da je danes trg naložbenega zlata postal zelo razvejan.

14. novembra, 2023 08.37

Na stičišču mnogih ponudb in številnih informacij se tako morda marsikomu začnejo porajati vprašanja o tem, komu na trgu lahko zaupamo in kako se vstopa v takšno naložbo sploh lotimo. Prihod družbe Goldman Graff na edinstven način rešuje prav te pomisleke.

Slovenci smo sicer znani kot narod, ki zna varčevati, kar pa še ne pomeni, da znamo s privarčevanim denarjem tudi najbolj smiselno poslovati. Ko so objavili statistike rekordnih varčevanj Slovencev v letih pandemije, se je na primer razkrilo, da v Sloveniji večinoma stavimo na denarne rezerve, ki potem iz leta v leto počivajo na tej ali oni banki, neodporne na inflacijo, krize in raznolike finančne, gospodarske ali družbene spremembe. Banke so, kot Slovenci dobro vemo, med prvimi, ki utrpijo posledice takšnih ali drugačnih lokalnih ali globalnih pretresov. To pa le pomeni, da so denarne rezerve v bistvu zelo tvegan način varčevanja.

Varni prihranki

V iskanju dolgoročno najbolj varnih naložb so številni že odkrili izjemne prednosti investicijskega zlata, ki se je predvsem v negotovih časih, prežetih z različnimi izzivi in krizami, ponovno izkazal za še kako dobro odločitev, če želimo zavarovati prihranke, jih skozi leta še oplemenititi, ali pa vsaj nekoliko popestriti naš finančni portfelj. Za vse, ki se morda v takšno vrsto naložb podajajo prvič, se seveda pojavljalo nekatera vprašanja, sploh na trgu, kjer se ponuja kar nekaj ponudnikov za odkup in prodajo zlata ter drugih dragocenih kovin.

Prav zaradi pomanjkanja celostne ponudbe storitev na tem področju, kjer bi kupec ne le opravil nakup, ampak si z vstopom na trg zlata pridobil dolgoročnega partnerja, so se pri družbi Goldman Graff po dolgoletni družinski tradiciji poslovanja z zlatom odločili, da svoje storitve razširijo tudi v nakup in prodajo zlatih palic in kovancev. Njihovo poslanstvo je predvsem nasloviti posameznikovo željo po transparentnem, varnem in zanesljivem partnerju, ki tudi po opravljenem nakupu ostane vir strokovne in zanesljive pomoči in nasvetov.

Foto: Aljoša Rebolj

Prvo poslovalnico Goldman Graff so odprli prav v Ljubljani, kjer zdaj vsem, ki so kadarkoli razmišljali, da bi svoje prihranke pretopili v zlato, v udobju prekrasne poslovalnice na Miklošičevi 14, ponujajo asistenco na vseh področjih nakupa, prodaje in tudi varne hrambe naložbenega zlata. Sicer hrvaška družba ima trenutno poslovalnico tudi v Zagrebu in Reki, načrtujejo pa še odprtje prostorov v Splitu.

V ponudbi, ki je na ogled tudi v njihovi spletni trgovini, imajo zlate palice in zlate kovance, ki ustrezajo vsem najvišjim standardom in so likvidni po vsem svetu. Če imate v njihovem trezorju varno spravljeno naložbeno zlato, ga lahko unovčite, ne glede na to, kje se trenutno nahajate. Zlate palice in kovanci (na voljo od teže 1 g naprej) so tudi odlično darilo za pomembne življenjske dosežke ali prelomnice, vsekakor pa prestižna kovina zasije tudi kot dolgoročna investicija.

Kot povedo pri Goldman Graff, je bila pred desetletjem, konec leta 2013, borzna cena 31,1035 g (znana ‘unča’) zlata 945 €, danes pa je kar 1.887 €. Borzna cena je sicer osnova za izračun tako prodajne kot odkupne cene. “To lahko razumemo, kot da zlato čez leta pridobiva na ceni, lahko pa v tem vidimo tudi, kako skozi leta pada vrednost denarja,” povejo pri Goldman Graffu in ob tem opozorijo še, da je investicijsko zlato v Evropski uniji oproščeno plačila davka na dodano vrednost.

Od prodaje do hrambe

Imeti pri poslovanju z zlatom zanesljivega partnerja postane še bolj pomembno, ko enkrat naložbeno zlato postane del našega portfelja. Kje je potem to zlato najbolje hraniti – da je istočasno varno in hitro dostopno? Pri Goldman Graff so v sklopu celostne ponudbe poskrbeli tudi za ta segment. V njihovem impresivnem Wertheim Vertriebs trezorju lahko zlate palice in kovance shranjujete v visoko varovanih sefih, ki so zavarovani do kar 1 milijona evrov vrednosti. Takšne zavarovalnine na lastniške sefe v Sloveniji doslej še nismo poznali.

Razlogov za vstop na trg zlata je torej ogromno. Investicija, ki je neodvisna od vplivov nihanj finančnih trgov, ki ohranja svojo vrednost in je obenem podkrepljena še s kakovostnimi storitvami, kot jih ponujajo pri družbi Goldman Graff, je v nestanovitnih časih verjetno ena najbolj smotrnih odločitev. In kar je morda celo najlepše – to je pot, na katero lahko zdaj stopite v družbi zanesljivih partnerjev, s katerimi si boste ustvarili naložbeni portfelj, ki bo do potankosti ustrezal vašim željam, pričakovanjem in dolgoročnim ciljem.