Donosni zeleni obveznici PV-Invest

Oglas PR 15. novembra, 2023 11.56
featured image

Kjer se donosnost sreča z družbeno odgovornim vlaganjem: z zelenima obveznicama PV-Invest 2023 varno vstopate v svet trajnostnih naložb.

15. novembra, 2023 11.56

Spoštovane vlagateljice, spoštovani vlagatelji,

veseli nas, da so se med izpostavljenimi temami, ki jih bo naslavljal novonastali spletni medij Forbes Slovenija, v ospredju tudi podnebna, okoljska in trajnostna prizadevanja.

Zato smo se z letošnjo ponudbo zelenih obveznic avstrijske družbe PV-Invest, naše lastnice in ene vodilnih skupin na področju zelene energije v Evropi, takoj videli v takšnem uredniškem konceptu.

PV-Invest s svojima zelenima obveznicama ne prinaša le zelene prihodnosti, temveč odpira novo poglavje v svetu trajnostnih naložb. Zelene obveznice namreč postavljajo temelje trajnostnega vlaganja, za katerega je značilno, da se finančna donosnost prepleta z okoljsko odgovornostjo.

Zakaj se vlagatelji odločajo za zelene obveznice

Zelene obveznice so odlična izbira za vlagatelje, ki želijo združiti donosnost s trajnostnim vlaganjem. Poleg potencialnega finančnega donosa imajo zelene obveznice pozitiven vpliv na okolje, saj sredstva, zbrana prek tovrstnih naložb, podpirajo projekte obnovljive energije, varstva narave in trajnostne iniciative.

Značilnosti letošnjih zelenih obveznic PV-Invest

Tudi letos lahko pri vlaganju v zelene obveznice PV-Invest izbirate med fiksno in spremenljivo obrestno mero, kar vam omogoča prilagodljivost glede na vaše naložbene cilje. Fiksna obrestna mera zagotavlja stabilnost, medtem ko se spremenljiva prilagaja trenutnim tržnim razmeram.

Letošnji obveznici sta:

  • Zelena obveznica PV-Invest 2023-2028 s 5 % fiksno obrestno mero

  • Zelena obveznica PV-Invest 2023-2033 s spremenljivo obrestno mero
    -> 3-mesečni EURIBOR + 1 % letno (prvo leto 5 %)
    -> vlagateljem vsako leto vrnemo 10 % nominalne vrednosti

Namen investiranja

Vsa sredstva vlagateljev družba PV-Invest vedno 100 % vloži zgolj in izključno v izgradnjo zelenih elektrarn, predvsem sončnih, ter v njihovo vzdrževanje in obratovanje. Zelene obveznice PV-Invest so na voljo v različnih državah. Velja poudariti, da se bodo vsa sredstva slovenskih vlagateljev vložila trajnostno v Sloveniji.

Družbi PV-Invest in Moja elektrarna

PV-Invest in Moja elektrarna sta združili moči v partnerstvu za trajnostno energetiko. PV-Invest je široko prisoten v številnih evropskih državah, a tudi slovensko podjetje Moja elektrarna ni prepoznavna le pri nas, kjer že vrsto let vodi najobsežnejši projekt vlaganja prebivalstva v sončne elektrarne, temveč prav tako tudi Evropi.

Povabilo

Ostane nam le še, da vas povabimo na skupno pot trajnostnega bogastva, pot, na kateri so obresti dvojne, tiste v evrih in tiste, ki se odražajo v zmanjševanju vpliva tople grede na podnebne spremembe.

Tako z vlaganjem v zelene obveznice PV-Invest vlagatelji že leta ne nadgrajujejo le svojega portfelja, temveč soustvarjajo zeleno prihodnost za rešitev planeta.

Morda se sliši pretirano, a ni. Naše poslanstvo je, da naredimo vse za ohranitev planeta. In da s privlačnimi obrestmi omogočamo sodelovanje najširšega kroga vlagateljev v procesu pridobivanja čiste energije za rešitev planeta.

Foto: ARHIV NAROČNIKA

Kontakt za vlagatelje:

Moja elektrarna, d. o. o.
Partizanska cesta 5
2000 Maribor

Tel.: +386 59 102 858
E-pošta: [email protected]

Spletni naslov podjetja Moja elektrarna: www.mojaelektrarna.si

Spletni naslov za projekt zelenih obveznic: www.mojaelektrarna.com, kjer lahko zeleni obveznici tudi kupite.

Pomembne informacije:

Foto: ARHIV NAROČNIKA

Prospekt z osnovnimi informacijami za program izdaje obveznic 2023 družbe PV-Invest GmbH

Končni pogoji za zeleno obveznico PV-Invest 2023–2028 s petodstotno fiksno obrestno mero

Končni pogoji za zeleno obveznico PV-Invest 2023–2033

Vabljeni

k obisku spletne strani za zeleni obveznici PV-Invest 2023 in k pozitivni odločitvi za okolje in za vaš portfelj! Ne le, da boste vi osebno uživali v čistejšem okolju, ampak vam bodo hvaležne tudi prihodnje generacije!

www.mojaelektrarna.com

Foto: ARHIV NAROČNIKA
Foto: ARHIV NAROČNIKA

Povezava na nakup zelenih obveznic PV-Invest 2023.