Teh 10 držav bo za olimpijske kolajne skupaj odštelo najmanj en milijon

Novice Forbes Slovenija 12. avgusta, 2024 17.15
featured image

Kljub temu, da so Združene države Amerike letos v Parizu osvojile največ olimpijskih kolajn, je Italija tista, ki bo svojim športnikom na stopničkah namenila najvišje denarne nagrade.

12. avgusta, 2024 17.15

Pred olimpijskimi igrami je Forbes kontaktiral vseh 206 držav in ozemelj, ki so letos nastopile v Parizu, in ugotovil, da jih bo vsaj 33 podelilo denarne nagrade za kolajne. Po koncu igre se je pokazalo, da bo 10 držav za kolajne svojih športnikov odštelo več kot milijon dolarjev.

Največ bo svojim olimpijcem na zmagovalnih stopničkah izplačala Italija, in sicer 10,7 milijona dolarjev za skupaj 40 osvojenih medalj. Sledi ji Francija, ki je od Italije sicer domov odnesla 24 medalj več, svojim športnikom pa bo namenila 9,4 milijona dolarjev.

Forbes Power Women's Summit, vstopnice

ZDA, ki so na letošnjih olimpijskih igrah osvojile največ medalj, bodo svojim športnikom na stopničkah skupaj namenile 8,3 milijona dolarjev.

Sledi Madžarska, ki bo odštela 3,8 milijona dolarjev, Hongkong 1,9 milijona dolarjev. Nagradne zneske, ki se gibljejo pri dobrem milijonu, pa bodo odštele Ukrajina, Izrael, Nizozemska, Poljska in Nova Zelandija.