Po 19 letih menjava na vrhu enega največjih avtobusnih prevoznikov pri nas

Novice Marko Rabuza 17. oktobra, 2024 11.46
featured image

Namesto Boja Erika Stiga Karlssona bo skupno Arriva v Sloveniji od decembra vodila Simona Mele.

17. oktobra, 2024 11.46

Na vrhu skupine Arriva se bo po 19 letih zgodila sprememba. Dozdajšnji direktor Bo Erik Stig Karlsson odhaja v pokoj, s 1. decembrom pa ga bo nasledila Simona Mele.

Mele je pred tem od januarja leta 2021 vodila Mladinsko knjigo, nato pa je 8. aprila letos odstopila. Takrat so v družbi navedli, da odhaja iz osebnih razlogov in s sporazumnim dogovorom.

Še pred tem je bila izvršna direktorica v Kompasu. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana ekonomistka.

V skupini Arriva v Sloveniji se bo Mele poleg vodenja podjetja in zaposlenih osredotočala tudi na nadaljnji razvoj inovativnih rešitev, so navedli.

Skupina dobila novega lastnika

Arriva ima od konca lanskega leta novega lastnika. Nemški logistični velikan Deutsche Bahn je sredi lanskega oktobra z ameriško investicijsko družbo I Squared Capital podpisal dogovor o prodaji svoje mednarodne hčerinske družbe Arriva, vse odobritve regulatorjev pa je dobila marca letos.

Uradne številke prevzema niso razkrili, nemški mediji pa so ugibali, da so Američani odšteli okoli 1,6 milijarde evrov. V to ceno naj bi bila vključena tudi milijarda evrov Arrivinega dolga, ki ga bo novi lastnik, ki se osredotoča na naložbe v infrastrukturo, kot del dogovora prevzel.

Arriva Slovenija, ki se je v preteklih letih s prevzemi močno okrepila na slovenskem trgu, je poleg Nomaga glavni ponudnik avtobusnih prevozov v državi. Po podatkih z njene spletne strani ima 550 avtobusov in 950 zaposlenih. 

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali? 

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti