Loterijski zadetek zgrešil za eno številko, nato je sledilo presenečenje

Novice Forbes Slovenija 13. avgusta, 2024 08.05
featured image

Loterija iz zvezne države Michigan sporoča o neverjetni sreči 53-letnega moškega, ki je zadel skoraj 796 tisoč dolarjev.

13. avgusta, 2024 08.05

Nekemu moškemu iz Michigana je prejšnji mesec do zadetka vseh petih dobitnih številk državnega jackpota Fantasy 5 zmanjkala le ena številka. Svojo srečo je poskusil že naslednji dan in osvojil glavni dobitek, piše CNN.

Triinpetdesetletnik je večer po skorajšnjem dobitku zadel vseh pet številk ter osvojil 795.905 dolarjev, so sporočili z loterije Michigan, ki identitete moškega ni razkrila.

Forbes Power Women's Summit, vstopnice

Na splet, ker je srečko pozabil kupiti v trgovini

“Če je jackpot višji od 250 tisoč dolarjev, vedno kupim srečke Fantasy 5,” je srečnež povedal loteriji Michigan. “Običajno srečke kupim v trgovini. Na večer žrebanja pa sem ugotovil, da sem to pozabil.”

Dve srečki je zato 27. julija kupil prek spleta. Po žrebanju je prejel elektronsko sporočilo loterije Michigan, da je osvojil en dolar. Kmalu je prejel še drugo sporočilo z navodili, naj se prijavi v svoj račun in zahteva nagrado.

“Ko sem se prijavil v sistem in videl, da na izplačilo čaka 795.905 dolarjev, sem najprej pomislil, da gre za prevaro,” je povedal uradnikom loterije. Svojega dobitka se je začel zavedati šele ob obisku loterije in prevzemu nagrade.

“Noro je, da sem večer prej na svojem listku Fantasy 5 zadel štiri od petih številk in si mislil: ‘Tako blizu sem bil!’,” je povedal.

Moški je sicer dan prej osvojil sto dolarjev, ob čemer pravi, da je bil “razočaran”, ker je zamudil glavni dobitek. “Nikoli si nisem mogel predstavljati, da bom naslednji večer dejansko osvojil glavnega,” je še dejal.