5 razlogov, zakaj se sončna elektrarna še vedno izplača

Novice PROMOCIJSKO SPOROČILO 22. aprila, 2024 11.06
featured image

Z novim letom je na področju sončnih elektrarn prišlo do večjih sprememb, ki donosnost samooskrbe s sončno elektrarno postavljajo pod vprašaj. Sistem NET metering, v katerega so se lahko vključili tisti, ki so vlogo za soglasje za postavitev sončne elektrarne oddali do konca leta 2023, se je zaključil, nadomestil pa ga je nov sistem. Ali se samooskrba kljub novostim še vedno izplača? Seveda. Preverite zakaj.

22. aprila, 2024 11.06

1. GEN-I ponuja novo samooskrbno rešitev

GEN-I je v odgovor na novosti na področju samooskrbe s sončno energijo pripravil novo samooskrbno rešitev. Viške, ki jih bo vaša sončna elektrarna proizvedla, vam bodo kot dobropis upoštevali na položnicah in vam tako omogočili kar najbolj optimalne prihranke pri oskrbi z električno energijo. Posledica novega načina obračunavanja bo namreč, da bodo lastniki sončnih elektrarn v zimskih mesecih morali del električne energije, ki je ne bo pokrila njihova sončna elektrarna, prevzeti iz omrežja. Ta strošek si bodo lahko zmanjšali z odkupom viškov v obliki dobropisa iz presežne energije, ki jo bo proizvedla sončna elektrarna v bolj sončnih obdobjih. Finančna plat sončnih elektrarn tako vsekakor ostaja smiselna. Odvisno od teh dejavnikov lahko povprečni odjemalec pri prehodu na samooskrbo po novem poslovnem modelu računa na letni prihranek v vrednosti do 1000 evrov glede na leto 2023, pri čemer smo že upoštevali tudi novo metodologijo obračuna omrežnine.

2. Nov način meritev je natančnejši in s tem pravičnejši

Nova doba samooskrbe prinaša natančnejše in bolj pravične meritve porabe električne energije. Nov način merjenja temelji na 15-minutnih obračunskih intervalih. Pomemben vidik tovrstnih meritev je, da omogočajo prilagajanje porabe energije ter tako postane aktivni odjemalec in soustvarjalec energetske prihodnosti. Z aktivnim odjemom lahko prispevate k bolj učinkoviti rabi energije in s tem tudi k trajnosti.

3. Postanite soustvarjalec zelene prihodnosti

S postavitvijo sončne elektrarne postanete pomemben soustvarjalec zelene prihodnosti, saj  je to ena izmed pomembnejših priložnosti za trajnostni način življenja. Tako ustvarjate dolgoročne in znatne prispevke, ki poglavitno vplivajo k zmanjšanju ogljičnega odtisa in ohranjanju okolja.

Foto: promocijska fotografija

4. Postavitev sončne elektrarne je z GEN-I Sonce enostavna

Izgradnja sončne elektrarne je enostavna. Pri tem so vam v veliko pomoč strokovnjaki iz GEN-I Sonce, ki vam s svojo strokovnostjo nudijo pomoč pri vseh korakih izgradnje, od pridobivanja potrebne dokumentacije in izrisa postavitve do dobave in pozneje vzdrževanja vaše elektrarne. Po oddanem obrazcu za povpraševanje bodo tako poskrbeli za celotno storitev na ključ, vi pa boste brezskrbno uporabljali energijo, pridobljeno iz lastne sončne elektrarne.

5. Postanite neodvisni od cen električne energije

Samooskrbnost vam bo omogočila neodvisnost od tržnih cen električne energije. Spreminjajoče se cene električne energije in podražitve vlivajo občutek negotovosti ter tako predstavljajo pomembno vprašanje o oskrbi z električno energijo v prihodnosti. S svojo sončno elektrarno boste postali neodvisni od volatilnosti oziroma nihanj tržnih cen električne energije in tako sami ustvarjali svojo energetsko prihodnost.

Sončna elektrarna je tako kljub novostim v sistemu obračunavanja še vedno smiselna naložba in omogoča samooskrbno ter trajnostno prihodnost. Pri tem je pomembno, da prednosti svoje elektrarne izkoristite v polni meri, kar vam omogoča nov poslovni model podjetja GEN-I. Za sklenitev pogodbe o samooskrbi jim lahko pišete na [email protected] ali jih pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 1558. Sklenitev pogodbene dokumentacije je hitra in enostavna, saj jo v celoti podpišete elektronsko, z enim klikom.

Foto: promocijska fotografija

Razmišljate o postavitvi lastne sončne elektrarne?

Vabimo vas, da izkoristite prednosti našega poslovnega modela odkupa viškov in zaupate izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom GEN-I Sonce. Obiščite njihovo spletno stran, izpolnite obrazec, prejmite informativno ponudbo, prilagojeno svojim potrebam, in se naročite na ogled lokacije. Vaša sončna elektrarna je le nekaj korakov stran. Izkoristite sončno energijo in prispevajte k trajnostni prihodnosti že zdaj.

Vaša nova samooskrbna rešitev je na dosegu roke.