Središče inovacij in ekskluzivnosti. Mercedes-Benz razred E

Avto PROMOCIJSKO SPOROČILO 25. marca, 2024 09.00
featured image

Avtomobil razreda E z več kot 75-letno tradicijo ostaja ikona luksuznih poslovnih limuzin.

25. marca, 2024 09.00

Razred E predstavlja klasiko in je eden najpomembnejših avtomobilov v zgodovini avtomobilizma. Nova generacija povezuje oba svetova – tradicionalnega, ki se navezuje na tradicijo izdelovanja velikih, udobnih in učinkovitih potovalnih poslovnih limuzin, ter novega, ki v ospredje postavlja digitalizacijo in inovativne pogone prihodnosti.

Tudi v šesti generaciji zagotavlja vse: prostor, udobje, varnost in napredne inovacije. Bolj dinamično oblikovanje, premišljene varnostne funkcije, digitalna potniška kabina, izbrane funkcije za udobje in inovativni pogoni prihodnosti ga uvrščajo na prvo mesto v segmentu luksuznih poslovnih limuzin.

Foto: Mercedes-Benz AG

Šesta, najbolj razkošna in tehnološko napredna generacija vozil razreda E.

Najboljše združeno v en avtomobil

Avtomobil razreda E združuje vse najboljše tehnologije z izbrano klasično zunanjo eleganco. Lastnikom omogoča novo dimenzijo vožnje ter navdušuje z razkošnim prostorom in popolnim udobjem, obogatenim z najnovejšimi tehnološkimi dosežki.

Potniška kabina je opremljena s kakovostnimi materiali in obsežnimi digitalnimi sistemi. Opcijski superzaslon se razteza čez celotno armaturno ploščo in združuje poseben zaslon instrumentne plošče z dvema dodatnima zaslonoma, 14,4-palčnim osrednjim zaslonom in 12,3-palčnim zaslonom na dotik, nameščenim pred sovoznikom. Informacijsko-razvedrilni sistem MBUX je posodobljen s preprostejšim vmesnikom, navigacijskim sistemom z navidezno resničnostjo, izboljšanim glasovnim pomočnikom »Hej, Mercedes« in dostopom do aplikacij zunanjih ponudnikov, kot so TikTok, igra Angry Birds in Zoom.

Avtomobil razreda E je opremljen s sistemi, ki delujejo s pomočjo umetne inteligence, zato se še hitreje uči in se popolnoma prilagaja udobju potnikov. Z inovacijo »Rutine« omogoča uporabo vnaprej pripravljenih predlog za rutine ali navade, ki jih potniki najbolj pogosto uporabljajo pri vožnji. Ustvarijo si lahko tudi nove glede na različne želje in potrebe, na primer: »Vključi ogrevanje sedežev in nastavi prostorsko osvetlitev na oranžno barvo, kadar je temperatura v notranjosti nižja od 12 stopinj Celzija.«

Foto: Mercedes-Benz AG

Notranjost kabine je zasnovana s poudarkom na digitalnih in elektronskih elementih. Vključuje dva izjemna zaslona, za voznika in sovoznika, ki ju poganja najnaprednejša generacija programske opreme.

Tudi za najbolj ekskluzivne želje

Zlasti na daljših poteh avtomobil razreda E najbolj zaznamuje širok nabor nevsiljivih pripomočkov, ki vplivajo na udobje med vožnjo, npr. zračno vzmetenje, umirjeno krmiljenje in uravnoteženo podvozje, ergonomsko oblikovani sedeži, ki med vožnjo na zaslonu prikazujejo vitalne funkcije potnikov. Na voljo je tudi sistem za prostorski zvok Burmester®, s katerim ne boste le poslušali glasbe, ampak jo boste tudi doživeli – čutili in celo videli njene učinke (sistem »Active ambient lighting« in funkcija »Sound visualization«).

Za daljša potovanja sta na voljo programa »Energizing comfort« in »Energizing coach«, ki pomagata zmanjšati utrujenost in celo ublažiti simptome slabosti med vožnjo. Posebna kamera omogoča tudi snemanje selfijev, videoposnetkov in fotografij ter celo izvedbo videokonferenc.

Foto: Mercedes-Benz AG

Eleganten, prostoren in obdan z najnovejšo tehnologijo ‒ karavanska različica avtomobila razreda E je popolna izbira za tiste, ki želijo združiti brezhiben slog z osupljivo zmogljivostjo.

Sožitje razkošja, inteligence in praktičnosti

Za še več prostora in udobja je prava izbira karavanska različica avtomobila razreda E, ki z večjo medosno razdaljo in širino zagotavlja več prostora za otroke na zadnji klopi in udobnejše nalaganje prtljage. S široko nakladalno odprtino sprejme od 615 do 1.830 litrov prtljage, priključni hibrid pa omogoča prostornost od 460 do 1.675 litrov. S številnimi vrhunskimi pripomočki, kot so električna prtljažna vrata in standardno zračno vzmetenje na zadnji osi za samodejno izravnavanje, ter raznovrstnimi mrežami, vodili in trakovi za pritrditev tovora, vključno z dvojnim prtljažnim dnom in pregradno rešetko, prevoz prtljage ali ljubljenčkov še nikoli ni bil tako enostaven.

100 kilometrov vožnje na elektriko

Raznovrstna motorna paleta je obsežno posodobljena, povsem elektrificirana in povezana z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Pohvali se lahko tudi z ugodnim količnikom zračnega upora, ki znaša 0,23 in zanesljivo izboljša gospodarnost vožnje, s hibridnimi pogonskimi sklopi, ki zagotavljajo več kot 100 kilometrov vožnje na električni pogon.