Vrhunec učinkovitosti z obliko, ki prevzame vsakogar. Mercedes-Benz GLC Coupé

Avto PROMOCIJSKO SPOROČILO 18. marca, 2024 09.00
featured image

Rezultat izjemne avtomobilske formule, ki je združila prestiž, vrhunsko udobje, prilagodljivo uporabnost in terensko zmogljivost. Mercedes-Benz GLC Coupé ni le avtomobil, temveč izraz vašega poslovnega uspeha in identitete.

18. marca, 2024 09.00

Mercedes-Benz GLC Coupé povezuje močno podobo terenskega vozila z dinamičnimi oblinami kupeja. Rezultat je model, ki preoblikuje užitek v vožnji in zajame bistvo pravega razkošja. Za popolno udobje in vznemirljivo doživetje vožnje – tudi s priključnimi hibridnimi pogoni, ki omogočajo 100-odstotno električno izkušnjo tudi na daljših poteh.

Elegantna oblika avtomobila, izpopolnjena do vsake podrobnosti, ustvarja vtis prefinjenega okusa. Preplet sodobnih linij in elegantne silhuete pa kaže spoštovanje do podrobnosti. Ne le, da boste pritegnili pozornost na cesti, z avtomobilom GLC Coupé boste vstopili v svet presežnih užitkov v vožnji.

Izkušnja razkošja, ki ga pričakujete

GLC Coupé je stičišče dveh svetov z občutkom razkošja, ki ga pričakujete. Zasnovan za udobje povezuje izbrane materiale in najnovejše tehnologije ter zagotavlja vrhunsko vozno izkušnjo z neprekosljivim udobjem za vse potnike. Sedeži z nastavitvijo v več položajev in razširjenimi masažnimi funkcijami razkrivajo prvovrstno športnost, opcijski sistem za prostorski zvok Burmester® s petnajstimi vrhunskimi zvočniki pa zagotavlja osupljivo akustično izkušnjo in odličen vizualni užitek, ki ga lahko popestrimo s kar 64-barvno ambietno osvetlitvijo.

Upravljanje avtomobila z izpopolnjenim in odzivnim glasovnim pomočnikom Hej, Mercedes je preprosto in intuitivno. GLC pa ne uboga le na besedo, ampak se takoj odzove tudi na dotike in kretnje. Za to skrbi sodobni sistem Mercedes-Benz User Experience (MBUX) z mnogimi upravljalnimi in prikazovalnimi elementi ter funkcijo razširjene resničnosti za navigacijo, ki povezuje virtualni svet z resničnim in prikazuje grafične navigacijske in prometne informacije v živo. Za hiter, varen in sproščen prihod na cilj.

Foto: Mercedes-Benz AG

Notranjost sledi najnovejšim trendom znamke Mercedes-Benz in navdušuje z vrhunskimi materiali.

Brezhibna zmogljivost tako na cesti kot na neutrjenih poteh

Izjemna moč in učinkovitost tako na cesti kot na neutrjenih poteh sta ključni vrlini avtomobila GLC, ki je na voljo tudi kot vsestransko uporaben športni terenec. Tako kot zapeljivi GLC Coupé, je tudi kot uporaben terenec opremljen s celovitim naborom sistemov za pomoč pri vožnji, kot so poenostavljeno upravljanje terenskega zaslona za spremljanje in nadzor lastnosti terena, 360-stopinjska kamera in funkcija transparentnega pokrova motorja z natančnim virtualnim prikazom pogleda tal pod vozilom, ter izboljšanimi sistemi za oprijem cestišča in premagovanje zahtevnih cestnih podlag. Poglobljen občutek okretnosti mu dajeta opcijsko podvozje Airmatic in krmiljenje zadnje osi, ki poskrbita za boljšo vodljivost avtomobila pri mestni vožnji ter več samozavesti in obvladovanja avtomobila tudi pri vožnji skozi ovinke.

Oba modela GLC, v kupejevski ali terenski obliki, sta opremljena z digitalnimi žarometi z 2,6 milijona slikovnih pik, ki lahko pričarajo impresivne svetlobne animacije in projicirajo simbole na cesto. Vse to za varno usmerjanje voznika tudi v najzahtevnejših vremenskih razmerah, na primer ob deževju, megli ali snegu.

Foto: Mercedes-Benz AG

Športni terenec GLC je najbolj dinamično športno terensko vozilo z odličnimi terenskimi lastnostmi, prilagodljivim prostorom, popolnoma digitaliziranim kokpitom in učinkovitim hibridnim pogonom.

Varnost je bistvo znamke Mercedes-Benz

Zaveza varnosti in tehnološki odličnosti je vključena v vsak vidik avtomobila GLC, v športnoterenski ali zapeljivi kupejevski obliki. Napredni varnostni sistemi in intuitivna tehnologija so ključen element avtomobila in vozniku zagotavljajo odlično orodje za ohranjanje nadzora nad vozilom ter brezskrbne in varne poti. Z obsežnim naborom asistenčnih in varnostnih sistemov, ki omogočajo sproščeno vsakodnevno vožnjo in pomagajo pri obvladovanju težavnih voznih razmer: v prometi konici, na dolgih nočnih vožnjah ali neznanih poteh.

Ob vseh odlikah avtomobila lahko izbirate tudi med zmogljivimi in učinkovitimi pogoni. Vsi modeli so namreč opremljeni z električnim pogonom ‒ kot priključni hibrid s povsem električnim pogonom, primernim za vsakodnevne potrebe, ali kot blagi hibrid z 48-voltno tehnologijo. Priključni hibridi zagotavljajo električni doseg za več kot 100 kilometrov (po WLTP) in omogočajo vsakodnevne poti na povsem električni pogon.

Foto: Mercedes-Benz AG

Električni doseg vozila je več kot 100 kilometrov, zato lahko GLC vsakodnevne razdalje opravi na povsem električni pogon.