Že peti odpoklic Teslinih cybertruckov, tokrat zaradi težav z vzvratno kamero

Novice Forbes Slovenija 4. oktobra, 2024 12.11
featured image

Ameriška uprava za varnost v cestnem prometu (NHTSA) opozarja, da ima lahko slika vzvratne kamere v Teslinem cybertrucku tudi do osem sekund zamika.

4. oktobra, 2024 12.11

Tesla je odpoklicala približno 27.000 vozil cybertruck. Težave imajo z vzvratno kamero, saj se slika na armaturni plošči prikazuje z zamudo, s čimer se poveča tveganje za trčenje, poroča CNN.

Ameriška uprava za varnost v cestnem prometu (NHTSA) opozarja, da ima slika lahko tudi do osem sekund zamika. Zvezni predpisi v ZDA določajo, da ima lahko slika največ dve sekundi zamika.

Tesla je že izdala brezplačno posodobitev programske opreme, ki odpravlja to težavo. Vozniki jo lahko uporabijo tudi za starejše metode: uporabijo ogledala ali pa se obrnejo in čez zadnje steklo preverijo, ali je pot prosta, je še zapisala NHTSA.

Že peti odpoklic vozil, ki so na tržišču dobro leto

To je že peti odpoklic Teslinih cybertruckov, ki so na trgu šele dobro leto. Zadnji odpoklic se je zgodil junija. Takrat so imeli cybertrucki težave z brisalcem za vetrobransko steklo in plastičnim robom, ki se je lahko med vožnjo odlepil od vozila, je spomnil CNN.

Aprila so vozilo odpoklicali, ker se je pojavila težava s pedalom za plin, ki se je lahko zataknil, ko ga je voznik pritisnil. Januarja so izvedli programski odpoklic za 2,2 milijona Teslinih vozil, med njimi so bili tudi cybertrucki, ker so bile črke na opozorilnih lučkah premajhne in napisov ni bilo mogoče zlahka prebrati. Tudi to težavo so odpravili s posodobitvijo programske opreme na daljavo.

Tesla je ta teden prvič poročala o povečanju prodaje, vendar ta letos še vedno ostaja nižja, kot je bila v enakem obdobju lani. V tretjem četrtletju je podjetje Elona Muska po vsem svetu dobavilo skoraj 463.000 vozil.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti