Večmilijonska naložba v gradnjo novega logističnega parka v Logatcu

Novice Forbes Slovenija 19. septembra, 2024 09.53
featured image

V Logatcu družba Atrios gradi logističen park. Po poročanju Financ je investitor projekta avstrijsko podjetje. Skladišče bo prvi logistični objekt v Sloveniji s pridobljenim certifikatom BREEAM.

19. septembra, 2024 09.53

Slovaška družba Atrios v Logatcu vodi gradnjo logističnega parka LOGspot Logatec, kjer se bo nahajalo 26.000 kvadratnih metrov veliko skladišče. Investitor projekta ni znan, po poročanju časnika Finance pa naj bi šlo za avstrijsko podjetje s sedežem na Dunaju. Kasneje so sporočili, da gre za družinsko podjetje, ki se osredotoča na naložbe v Avstriji ter regiji srednje in jugovzhodne Evrope. Gradnja logističnega parka se bo predvidoma zaključila v prvi polovici prihodnjega leta.

Kot je navedeno na spletni strani družbe Atrios, ki vodi gradnjo novega skladiščnega centra, se bo LOGspot Logatec nahajal 25 kilometrov od Ljubljane in 75 kilometrov od Kopra. Zgrajen bo v skladu z mednarodnimi okoljskimi, socialnimi in upravljavskimi (ESG) standardi, na strehi pa se bo nahajala fotovoltaična elektrarna, piše STA.

V logističnem parku bo 1.000 kvadratnih metrov pisarniških površin in 26.000 metrov skladiščnih prostorov.

Gradnja logističnega parka se je začela maja letos, po trenutnih načrtih Atriosa pa se bo končala v prvi polovici leta 2025. Gre za naložbo, vredno več kot 20 milijonov evrov.

Po poročanju Financ je gradnjo prevzela češka gradbena skupina HSF System, za katero je to prvi projekt v Sloveniji. Načrtovanje in nadzor gradnje je prevzela družba Štajerski inženiring. Skladišče bo prvi logistični objekt v Sloveniji s pridobljenim certifikatom BREEAM.

Kdo točno so investitorji v projekt, ni znano, po poročanju Financ pa naj bi šlo za avstrijsko družinsko podjetje s sedežem na Dunaju.

Novo skladišče v Logatcu bo prva stavba največje industrijske cone zunaj Ljubljane, ki bo na pobudo občine Logatec povezala dve industrijski območji.

“V logističnem parku bomo ustvarili 50 novih delovnih mest. Velik del skladišča smo že oddali,” je po poročanju Financ dejal vodja projekta v Logatcu in eden izmed štirih partnerjev pri Atriosu Michal Buban.

Večji del skladiščnih prostorov v LOGSpotu Logatec je najela logistična skupina Milsped. Kot je pojasnila reionalna direktorica Milspeda za Slovenijo, Hrvaško in BiH Jelena Živanović, je to pomemben korak za skupino, ker bodo lahko izboljšali porftelj storitev in se odzivali na potrebe strank v jadranski in jugovzhodni regiji.

Iz objave na portalu Nepremičnine je razvidno, da se oddaja še 6.000 kvadratnih metrov skladišča v novi stavbi, najemnina je 6,9 evra po kvadratnem metru na mesec, poročanje Financ povzema STA.