Uradno: slovenski farmacevt ima novo vodstvo

Novice Kaja Stepančič 3. septembra, 2024 13.29
featured image

Vodenje Leka z novim sistemom upravljanja družbe je prevzel Gregor Makuc, so uradno sporočili iz družbe.

3. septembra, 2024 13.29

Novi glavni izvršni direktor Leka je v petek postal Gregor Makuc, so danes v sporočilu za javnost potrdili iz ljubljanskega farmacevta. Kot smo prvi poročali Forbes Slovenija, je Lek prešel z dvotirnega na enotirni sistem upravljanja. To pomeni, da nima več uprave in nadzornega sveta, temveč štiričlanski upravni odbor. Tega zdaj vodi dosedanji član uprave, odgovoren za korporativne zadeve, Gregor Makuc.

Poleg vodenja družbe je Makuc prevzel tudi mesto predsednika vodstvenega tima Sandoza Slovenija. Dosedanji predsednik Robert Ljoljo, za katerega se je ugibalo, da bo ostal na čelu Sandoza, pa zapušča podjetje, so sporočili iz Leka.

“Z velikim ponosom in odgovornostjo prevzemam vodenje Leka, katerega del sem že dobrih 12 let,” je ob imenovanju sporočil novi glavni izvršni direktor. “Prizadevali si bomo, da bosta tako Lek kot Sandoz ostala sinonim za kakovost, zanesljivost, inovativnost in odličnost. S svojo zavezanostjo k premikanju mej za bolnike bomo tudi v prihodnje stremeli k izboljšanju življenja ljudi po vsem svetu,” je še dodal.

Forbes Power Women's Summit, vstopnice

V farmacevtu so potrdili tudi imenovanje preostalih treh članov upravnega odbora. To so postali delavski direktor Marko Hauptman, ki se je upravi pridružil marca letos, dozdajšnja članica Lekove uprave Andreja Bucik Primožič, odgovorna za finance in tehnologijo, in direktor kadrovske službe Gregor Hutar.

Člani upravnega odbora bodo sestavljali tudi vodstveni tim Sandoza Slovenije, kjer bodo še predstavnica področja komercialnih dejavnosti Ana Gogala, predstavnica področja pravnih zadev in skladnosti Eva Podgoršek, predstavnik področja tehničnih dejavnosti Simon Rečnik in predstavnik področja raziskav in razvoja Matjaž Tršek.