Upravljalec državnega premoženja išče člana uprave

Novice Forbes Slovenija 18. oktobra, 2024 09.52
featured image

Kandidati morajo prijave z vsemi potrebnimi dokazili o izpolnjevanju pogojev in opisom vizije opravljanja funkcije poslati do 4. novembra opoldne.

18. oktobra, 2024 09.52

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je objavil razpis za člana uprave družbe. Kandidati morajo prijave z vsemi potrebnimi dokazili o izpolnjevanju pogojev in opisom vizije opravljanja funkcije posredovati do 4. novembra opoldne. Imenovanje novega člana uprave je potrebno, ker se Janezu Tomšiču aprila prihodnje leto izteče mandat, poroča STA.

Nadzorniki SDH, vodi jih Suzana Bolčič Agostini, so postopke za imenovanje člana uprave sprožili prejšnji teden. Tomšič je v upravi SDH od leta 2021, štiriletni mandat pa se mu izteče 23. aprila 2025. Uprava SDH je trenutno dvočlanska, vodi jo Žiga Debeljak, ki je mandat nastopil 1. septembra 2022. Skladno z zakonom o SDH lahko uprava sicer šteje tri člane.

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati

Kot izhaja iz razpisa za člana uprave SDH, objavljenega na spletni strani holdinga, mora kandidat izpolnjevati več pogojev, med drugim mora imeti deset let delovnih izkušenj na vodstvenih položajih, v zadnjega pol leta ne sme imeti funkcije v politični stranki, ne sme biti član organa nadzora v SDH, ne sme biti član poslovodstva v družbi, v kateri ima SDH večinski delež ali prevladujoč vpliv ali bi lahko bila v konkurenčnem razmerju z dejavnostjo s kapitalsko naložbo države, in druge pogoje.

Prednost bodo imele prijavljene osebe, ki imajo izkušnje s področja korporativnega upravljanja ter s področja upravljanja in prestrukturiranja kapitalskih naložb. Zaželeni so tudi znanje dveh tujih jezikov, sposobnost vzpostavitve in motiviranja visoko storilnih ekip, sposobnost uresničevanja timskega načina dela, komunikacijske veščine in sposobnost obvladovanja konfliktov interesov, kar vse naj bo mogoče razbrati iz življenjepisa kandidata, izhaja iz razpisa.

Nominacijska komisija nadzornega sveta SDH bo med prijavljenimi kandidati, ki bodo izpolnjevali vse pogoje, oblikovala ožji izbor kandidatov, s katerimi bo opravila nadaljnje razgovore. Člana uprave bo imenoval nadzorni svet za štiriletno mandatno obdobje. Kandidati bodo o izidu razpisa oziroma o izbiri obveščeni v osmih dneh po odločitvi nadzornega sveta, še poroča STA.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali? 

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti