Unicredit zanima prevzem Commerzbank

Novice Forbes Slovenija 12. septembra, 2024 15.19
featured image

Italijanska bančna skupina Unicredit preučuje možnost prevzema nemške banke Commerzbank, je za ameriški Bloomberg razkril glavni izvršni direktor Unicredita Andrea Orcel.

12. septembra, 2024 15.19

Glavni izvršni direktor Unicredita Andrea Orcel je za Bloomberg povedal, da potekajo razprave o prevzemu nemške banke Commerzbank. “Menimo, da je glede na razdrobljenost trga na voljo prostor za ustvarjanje dodatne vrednosti z združitvijo,” je dejal in dodal, da so naslednji korak Unicredita pogovori o tem, ali obstaja podlaga za združitev.

Unicredit je v sredo presenetila z razkritjem, da ima v lasti devetodstotni delež Commerzbank. Nemška vlada je 4,49-odstotni delež delnic Commerzbank italijanski bančni skupini prodala za okoli 702 milijona evrov, Unicredit pa je preostali delež do devet odstotkov kupila na trgu, povzema STA.

Sindikat storitvenega sektorja Verdi, ki je zastopan v nadzornem svetu Commerzbank, je v sredo pozval nemško vlado, naj nasprotuje morebitnemu prevzemu in naj Unicreditu ne proda dodatnih delnic, še poroča AFP.

S prodajo nekaj več kot 53 milijonov delnic se je delež nemške vlade v Commerzbank znižal na 12 odstotkov (Foto: PROFIMEDIA)

S prodajo nekaj več kot 53 milijonov delnic se je delež nemške vlade v Commerzbank znižal na 12 odstotkov, kljub temu pa nemška država ostaja največji posamični delničar v tej banki. Unicredit je medtem postal tretji največji delničar.

Nemška vlada je sicer prejšnji teden naznanila, da bo postopoma znižala svoj delež v Commerzbank, še piše STA.