Trgovci na drobno junija z manjšim prihodkom

Novice Forbes Slovenija 29. julija, 2024 11.51
featured image

Realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno se je junija znižal na mesečni in letni ravni, so sporočili z državnega statističnega urada (Surs).

29. julija, 2024 11.51

V primerjavi z majem je bil realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno junija nižji za en odstotek, v medletni primerjavi pa za 0,1 odstotka. V prvi polovici letošnjega leta se je v primerjavi z enakim obdobjem lani znižal za 1,2 odstotka, poroča STA.

Realni prihodek od prodaje se je junija v primerjavi z mesecem prej v trgovini z živili znižal za 2,3 odstotka, v trgovini z neživili je bil medtem za 0,4 odstotka višji. Na letni ravni se je realni prihodek od prodaje v trgovini z živili znižal za 0,2 odstotka, v trgovini z neživili pa za 1,2 odstotka.

V prvi polovici leta se je v primerjavi z enakim obdobjem lani v trgovini z živili povišal za 2,2 odstotka, v trgovini z neživili pa znižal za 0,4 odstotka.

Power Women, dogodek, vabilo

V trgovini z motornimi vozili v obeh primerjavah višji

Realni prihodek od prodaje motornih vozil in njihovih popravil se je junija v primerjavi z majem zvišal za 3,5 odstotka. Na letni je zrasel za 5,2 odstotka, v polletju je bil višji za 7,6 odstotka.

V trgovini z motornimi gorivi se je medtem junija na mesečni ravni znižal za 3,5 odstotka, v prvi polovici leta pa za 6,2 odstotka, še piše STA.