Pomoč po lanski ujmi izplačana še 69 podjetjem, nekatera jo morajo vračati

Novice Kaja Stepančič 7. avgusta, 2024 14.06
featured image

Gospodarsko ministrstvo je z novim svežnjem 69 podjetjem izplačalo 6,36 milijona evrov pomoči za škodo v lanskih poplavah.

7. avgusta, 2024 14.06

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je izdalo nov sveženj odločb za izplačila pomoči za škodo v gospodarstvu oškodovancem v lanskih avgustovskih poplavah. Odločbe v skupni vrednosti 6,36 milijona evrov je prejelo še 69 podjetij.

Dvanajst podjetij pa je v teh dneh prejelo odločbe za vračilo sredstev v skupni vrednosti 15.000 evrov zaradi preveč izplačane pomoči v obliki predplačil lani jeseni. Dokazana škoda teh podjetij je bila nižja od ocenjene vrednosti, ki je bila osnova za izplačilo predplačil pomoči.

Forbes Power Women's Summit, vstopnice

Vključno z novim svežnjem je bilo podjetjem doslej skupno izplačanih 94,71 milijona evrov, kar vključuje deset odstotkov predplačila in povračilo razlike do celotne priznane pomoči. Celotna sredstva je prejelo 349 upravičencev od 1040, kar je približno tretjina. Ministrstvo oškodovance ponovno naproša, naj vloge dopolnijo v čim krajšem času in s tem omogočijo hitrejše izplačilo sredstev.