Na ameriških letališčih padel poseben rekord

Novice Forbes Slovenija 25. junija, 2024 18.59
featured image

Uslužbenci ameriške uprave za varnost v prometu so v nedeljo podrli poseben rekord. V enem dnevu so na vseh ameriških letališčih pregledali skoraj 3 milijone potnikov.

25. junija, 2024 18.59

Ameriška uprava za varnost v prometu (TSA) je sporočila, da so minulo nedeljo njeni uslužbenci na ameriških letališčih pregledali 2,99 milijona potnikov, kar je absolutni dnevni rekord. Do sedaj so na letaliških varnostnih točkah v enem dnevu pregledali največ 2,95 milijona potnikov, kar se je zgodilo konec maja.

A nov rekord najverjetneje ne bo trajal dolgo. TSA namreč pričakuje, da bodo med 27. junijem in 8. julijem pregledali več kot 32 milijonov potnikov oziroma 5,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V ZDA bodo namreč 4. julija praznovali dan neodvisnosti, ko se bo več ljudi odločilo za potovanje.

Praznični vrhunec pričakujejo v petek, ko bodo uslužbenci po ocenah TSA pregledali več kot tri milijone potnikov.

Tudi sicer združenje letalskih družb ZDA Airlines for America napoveduje, da bo letošnja poletna potovalna sezona rekordna in pričakuje skupaj 271 milijonov potnikov, kar bo 6,3 odstotka več kot v lanskem poletju.

Na dan čez poletje pričakujejo 26.000 poletov, kar je 5,6 odstotka več kot lani, ko so letalske družbe čez poletje prepeljale 255 milijonov potnikov.