Med organizacijo poroke dobil idejo in razvil platformo za dogodke

Novice Marko Rabuza 16. avgusta, 2024 10.11
featured image

Povod za postavitev platforme Rezervato je bila nepregledna ponudba za najem prostorov, pomanjkanje informacij in dolga dogovarjanja s ponudniki.

16. avgusta, 2024 10.11

Slovenski startup Rezervato je razvil platformo za rezervacijo prostorov za dogodke. Na enem mestu želijo združiti raznolike ponudnike namenskih prostorov s posamezniki in podjetji, ki iščejo lokacijo za izvedbo svojega dogodka.

Na spletni strani imajo v bazi različne tipe prostorov – hotele, restavracije, kmetije, gradove, ranče in bare.

Njihov cilj je omogočanje hitre in enostavne rezervacije prostora za različne dogodke, kot so rojstnodnevne zabave, poroke, konference, seminarji in poslovna srečanja.

Kot pojasnjuje vodja marketinga in prodaje pri Rezervatu Nina Riffel, je lahko organizacija dogodka stresna in zahtevna izkušnja, proces pa je zaradi iskanja prostora, dogovarjanja glede terminov in cene ter primerjave ponudbe zamuden in zahteven.

“Proces, ki je bil do zdaj zamuden in zahteven, smo s pomočjo tehnologije poenostavili in naredili prijetnejši,” pojasnjuje.

Platformo ustanovitelji opisujejo kot Booking.com za rezervacijo prostorov za dogodke.

“To ljudem takoj poda bolj jasno predstavo, o čem govorimo. Naša vizija je, da bi Rezervato v prihodnosti povezoval različne trge in omogočal ljudem ter podjetjem preprosto najti in rezervirati prostor za dogodek kjerkoli po svetu. Poroka v Toskani? Ni problema. Poslovni dogodek ali teambuilding na Hrvaškem? Nič lažjega,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Forbes Power Women's Summit, vstopnice

Idejo dobil med načrtovanjem svoje poroke

Idejo, ki so jo predstavili julija, je eden od soustanoviteljev dobil leta 2023, ko je organiziral svojo poroko.

Pri iskanju prostora in dogovarjanju s ponudniki se je soočil s številnimi izzivi – nepreglednostjo ponudbe na trgu, pomanjkanjem informacij o razpoložljivosti ter zapletenimi postopki dogovarjanja po elektronski pošit, telefonu in z osebnimi obiski.

Iskanje primernega prostora je podobna rezervaciji hotela ali apartmaja za poletni oddih. S filtrom je mogoče določiti lokacijo, tip dogodka in število gostov, nato pa platforma prikaže zadetke. Sledi izračun cene in pa možna komunikacija s ponudnikom, na koncu pa še potrditev rezervacije. Podobno kot na drugih platformah za najem turističnih nastanitev, bodo lahko uporabniki po dogodku ocenili ponudnika.