Mainstream se širi: ambiciozni načrti za rast vodilnega regionalnega ponudnika oblačnih rešitev

Novice PROMOCIJSKO SPOROČILO 30. septembra, 2024 13.45 > 30. septembra, 2024 13.48
featured image

Družba Mainstream, vodilni ponudnik oblačnih storitev v Jugovzhodni Evropi, je sklenila pogodbo o nakupu lastniškega deleža v slovenskem podjetju HC Center in je trenutno v postopku pridobivanja soglasja za koncentracijo od vseh pristojnih organov za varstvo konkurence. Kot je poudaril Ljubiša Radivojević, generalni direktor družbe Mainstream, je združitev s HC Centrom del razvojne strategije, ki vključuje prevzeme in vzpostavljanje partnerstev v regiji.

30. septembra, 2024 13.45 > 30. septembra, 2024 13.48

S podatkovnimi centri v Sloveniji, Srbiji, Črni gori, Bolgariji, Hrvaški in Grčiji je Mainstream edinstveno umeščen za zagotavljanje naprednih oblačnih storitev, ki poleg lastnega oblačnega sistema vključujejo tudi storitve globalnih ponudnikov, kot so Microsoft Azure, Amazon Web Services in Google Cloud. Z osredotočenostjo na širitev infrastrukturnih zmogljivosti in zanesljivosti storitev v zadnjih treh letih je družba zagotavljala stabilno rast na vseh trgih, uspešni rezultati pa so odprli priložnosti za nove naložbe.

»Rezultati, ki jih dosegamo, so nam omogočili vzpostavitev novih podatkovnih centrov v Sloveniji in Bolgariji ter dveh podatkovnih centrov Srbiji. Poleg infrastrukture se usmerjamo v naložbe v avtomatizacijo in AI storitve, ki izboljšujejo naše storitve in povečujejo učinkovitost naših ekip, saj jim omogočajo, da se osredotočijo na inovacije in proaktivno podporo naročnikom,« je poudaril Radivojević.

Po njegovih besedah je nov korak rasti usmerjen k iskanju podjetij s podobno filozofijo in poslovnim modelom, s ciljem, da pospešijo digitalizacijo prek sinergije strokovnih znanj in storitev.

Pri izbiri partnerjev je naš glavni kriterij ustvarjanje dodane vrednosti za uporabnike, ki imajo vedno bolj kompleksne zahteve in ki vključujejo različne tehnologije, širok spekter orodij, bogato strokovno znanje in lokalno podporo.

Foto: promocijska fotografija

Prav takšnega partnerja je Mainstream našel v HC Centru, slovenskem podjetju z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju infrastrukture, oblačnih storitev, podatkovnih centrov, omrežij in drugih storitev za digitalizacijo. To združevanje prinaša največ prednosti uporabnikom, ki bodo imeli zdaj na voljo celoten portfelj storitev za digitalno preobrazbo, vključno z upravljano oblačno infrastrukturo, rešitvami za umetno inteligenco in strojno učenje ter čezmejno replikacijo.

Širitev se nadaljuje, v ospredju je organska rast

Poleg Slovenije si prizadeva Mainstream v prihodnjem obdobju poiskati nove partnerje v Bolgariji in Grčiji. Vzporedno z akvizicijami postavlja družba organsko rast na prvo mesto. Ta vrsta rasti temelji na stalnem spremljanju potreb strank in prilagajanju njihovim zahtevam z modernizacijo tehnologij, privabljanjem novih kadrov in usposabljanjem ekip.

Izvedite več o Mainstreamu na: mainstream.eu