LUŠT: znamka, ki združuje tradicijo, trajnost in svežino

Novice PROMOCIJSKO SPOROČILO 14. junija, 2024 14.01 > 14. junija, 2024 14.06
featured image

V srcu Prekmurja se letos že 13. sezono razvija zgodba o trajnostni pridelavi, ki jo pišejo paradižniki LUŠT. S svojo svežino in sočnostjo ti paradižniki ne le osvajajo slovenske krožnike, ampak tudi prinašajo pristno radost in kakovost, ki se odraža v vsakem plodu.

14. junija, 2024 14.01 > 14. junija, 2024 14.06

Tradicija in razvoj: Od leta 2012, ko so LUŠTovci posadili prve Grozdaste paradižnike LUŠT, je njihova zavezanost k naravi in kakovosti neomajna. Medtem ko sorte Grozdastega paradižnika in načina pridelave niso spreminjali, so med LUŠTno družino paradižnikov dodali slajše, raznobarvne, majhne in malo večje paradižnike.

Raznoliki pridelki, ki vključujejo Grozdaste, Male grozdaste, Datljeve, Slivove in Češnjeve paradižnike LUŠT, ter LUŠTek – mešanico pisanih češnjevih paradižnikov, zagotavljajo pisano svežino na jedilniku.

Foto: promocijska fotografija

Dostopnost in okoljska zavezanost: LUŠTovi paradižniki so dostopni v vseh večjih trgovskih sistemih, na LUŠTni domačiji v Renkovcih in na Osrednji ljubljanski tržnici. Pridelani so na okolju in zdravju ljudi prijazen, integriran način, obsijani s prekmurskim soncem in v hladnejših delih leta pridelani s pomočjo obnovljive geotermalne energije.

Cvetove rastlin oprašujejo čmrlji, za zatiranje škodljivcev pa poskrbijo njihovi naravni sovražniki oz. predatorji, ki jih naselijo v rastlinjak. So pa tudi »živi« dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za varstvo rastlin pred boleznimi.

Foto: promocijska fotografija

Trajnost in družbena odgovornost: Podjetje Paradajz, ki stoji za blagovno znamko LUŠT, je predano trajnostnemu razvoju in družbeni odgovornosti. Skrbijo za kratke transportne poti in zagotavljajo, da je vsak paradižnik svež, optimalno dozorel ter ker je pridelan lokalno, bogat z vitamini in minerali.

Lokalna pridelava za svežino na vsakem krožniku: Vsak LUŠTov paradižnik pripoveduje svojo zgodbo. Le lokalno pridelan in skrbno obran paradižnik lahko v trenutku prinese svežino na mizo in združi družino ob obrokih. Saj je še vedno Svež. Sočen. Slovenski.

Foto: promocijska fotografija

Vabimo vas, da se nam pridružite v svetu svežine, kjer vsak grižljaj paradižnika LUŠT razvaja vaše brbončice.

ZaLUŠTajte si paradižnik LUŠT!