Kaos na policah: v trgovini na hrvaškem otoku cene spreminjajo trikrat na teden

Novice Forbes Slovenija 16. avgusta, 2024 12.49
featured image

Na hrvaškem otoku Visu se v eni od trgovin Studenca cene spreminjajo tako pogosto, da jih prodajalke nimajo časa posodabljati, poroča Jutarnji list.

16. avgusta, 2024 12.49

Številne slike računov iz restavracij in trgovin in zgražanje nad visokimi cenami so v poletnih mesecih stalnica na družbenih omrežjih.

Na hrvaškem otoku Vis v eni od živilskih trgovin Studenca, ki je pred kratkim napovedal vstop na slovenski trg, poleti cene spreminjajo tudi trikrat na teden, poroča Jutarnji list. Kot je povedala ena od prebivalk, prodajalke nimajo časa tako hitro spreminjati cen, kupci pa so nezadovoljni, saj cene na policah običajno ne veljajo.

Tako lahko v dveh različnih trgovinah Studenca plačate različni ceni za isto hrano. Gazirana pijača Donat tako na Visu stane 3,29 evra, medtem ko je v Zagrebu 2,18 evra. Mnogi kupci naj bi se zato začeli izogibati trgovinam na otoku in se raje odpravijo do Splita, vendar vsi nimajo te možnosti, še dodajajo pri Jutarnjem listu.

O podobnih primerih poročajo tudi z Mljeta, kjer je eden od bralcev zasledil več primerov neujemanja cen na policah in nato na končnem računu.