Mercedes-Benz razred V: Eleganten, prestižen in hkrati vrhunsko prostoren

Avto PROMOCIJSKO SPOROČILO 13. februarja, 2024 15.38
featured image

Mercedes-Benz razred V bo prav gotovo v samem vrhu izbire vseh, ki poleg tradicionalno prepoznavnih vrednot Mercedes-Benza od avta želite še vrhunsko prostornost, največjo možno prilagodljivost, enostavno dostopnost in seveda največjo možno mero udobja in varnosti.

13. februarja, 2024 15.38

S svojo elegantno velikoprostorsko zasnovo je ta model prav gotovo eden najbolj vsestranskih in večopravilnih v paleti znamke in na trgu. Prostora (ter udobja in varnosti) je dovolj tako za potnike – osem jih lahko v njem zelo udobno sedi, vsak v svojem individualno nastavljivem sedežu (v treh vrstah) – kot za prtljago. In še dodana vrednost, ko govorimo o prostorskih razsežnostih: če kljub skoraj petim kubičnim metrom v notranjosti potrebujete še več prostora ali morda dodatno vozilo, lahko na vlečno kljuko enostavno pripnete prikolico za čoln, motorno kolo ali bivalno prikolico (kar do 2.500 kg). In tako vam nikoli več ne bo treba sklepati kompromisov …

Foto: Mercedes-Benz AG

Toda razred V ni vsestranski le zaradi svoje inteligentne notranje zasnove prostora s sedeži, vpetimi na tirnice, temveč tudi zaradi vsestranskosti pogona

Kupcem je namreč na voljo s klasičnimi motorji z notranjim zgorevanjem (najsodobnejši turbodizelski agregati s 120, 140 in 174 kW in zdaj še nižjo porabo goriva), kjer so vsi motorji kombinirani z učinkovitim in hitrim samodejnim devetstopenjskim menjalnikom 9G-Tronic. Za vse, ki želite še več neodvisnosti, varnosti in oprijema v vseh razmerah, pa je na voljo še stalni štirikolesni pogon (4Matic). In – seveda – tu je še baterijsko-električna različica z imenom EQV, ki omogoča do 363 kilometrov dosega z enim polnjenjem baterije z zmogljivostjo 90 kWh in motorjem s 150 kW (204 KM), s katerim zagotavlja suverenost na cesti. Si lahko želite še več svobode pri odločanju, kako daleč, po katerih terenih in kako hitro boste vozili, pa boste še vedno vozili varno in zanesljivo?

Udobje za potnike se v Mercedes-Benzu razred V torej piše z veliko začetnico – in začne se že pri sedežih

Foto: Mercedes-Benz AG

Vsi sedeži so individualno nastavljivi, oblečeni so lahko tudi v napa usnje (doplačilo), po želji ogrevani in zračeni oziroma hlajeni. Za odlično počutje v tem prestižno udobnem avtomobilu pa lahko po želji poskrbi še ločena klimatska naprava za zadnji del kabine in vrhunsko ozvočenje Burmester, ki pričara popolno vzdušje koncertne dvorane, ki ga dopolnjuje LED-ambientalna osvetlitev, medtem ko so leva in desna bočna vrata lahko električno pomična. Tu pa se udobje in praktičnost elegantnega Mercedes-Benz razred V še ne končata. Blažilci se samodejno prilagajajo razmeram na cesti in iščejo najboljši možni kompromis med vrhunskim udobjem in vozno dinamiko, kar pomeni, da ne boste občutili vsakega kamenčka na cesti, pa čeprav ste izbrali malce bolj ‘divjo’ pot do cilja. In še češnjica na vrhu torte: razred V ponuja možnost vgradnje visokozmogljivega zračnega vzmetenja, ki predstavlja vrhunec tehnologije blaženja in nadzora karoserije.

Če ste navdušeni nad najsodobnejšo tehnologijo, ne bomo pozabili zapisati, da je na krovu razreda V in EQV tudi ta

Vsa najsodobnejša tehnologija, prenesena iz limuzinskih modelov najvišjega razreda, vam v tem večopravilnem vozilu pomaga varno premagovati stresne situacije tudi na daljših poteh. Na voljo vam je vse, od aktivnega tempomata Distronic, asistenta za dolge luči, asistenta za pozornost, ki vas opozarja na počitek, ko je ta potreben, do asistenta za prepoznavanje prometnih znakov, asistenčnega paketa, ki kombinira štiri sisteme (asistent za mrtvi kot, za ohranjanje smeri, aktivni zavorni asistent in Pre Safe sistem) … S tem pa seznama asistenčnih sistemov še ni konec – tu je na primer še paket za parkiranje s 360-stopinjsko kamero.

Foto: Mercedes-Benz AG

Če torej poleg tradicionalno prepoznavnih vrednot Mercedes-Benza od avta želite še res vrhunsko prostornost, največjo možno mero udobja in varnosti ter največjo možno prilagodljivost, potem zdaj veste, z izbiro katerega modela vse to dobite. In tako je lahko vaš razred V vse, kar potrebujete – udoben in zmogljiv velikoprostorec za dnevno uporabo, v katerega konec tedna enostavno in hitro naložite kolesa, kajak … in drugo prostočasno kramo. Ali pa hiter in zanesljiv dostavnik s kar petimi kubičnimi metri prostora v službenem času in udoben družinski avto popoldne. Ki je v enaki meri lahko tudi prostoren shuttle za prevoz poslovnih partnerjev … ali gostov do letališča.

P. S. Preverite tudi ponudbo financiranja s fiksno obrestno mero.