Najdražja hiša, ki je trenutno na prodaj v Sloveniji, stane več kot tri milijone evrov

Nepremičnine Marko Rabuza 26. oktobra, 2024 09.00
featured image

V Ljubljani in njeni bližnji okolici se prodajata dve hiši, za kateri prodajalci pričakujejo več kot tri milijone evrov.

26. oktobra, 2024 09.00

Zadnji utrip nepremičninskega trga v državi kaže, da se je trend upadanja števila prodaj nadaljeval tudi v prvem polletju letos, a cene so kljub še naprej rasle, kažejo podatki geodetske uprave (Gurs). Rekorder v prvi polovici leta je bilo novo stanovanje, ki je bilo prodano po 10.700 evrov za kvadratni meter uporabne površine.

Še vedno rastejo tudi cene hiš. Rast je sicer počasnejša kot pri stanovanjih, vseeno pa so se na letni ravni cene zvišale za šest odstotkov. Če upoštevamo zadnjih pet let (upoštevano prva polletja), so se hiše podražile za četrtino.

In katera je trenutno najdražje oglaševana na največjem portalu za posredovanje pri prodaji?

V ljubljanski regiji ima 47 oglasov ceno postavljeno nad milijonom evrov. Med njimi je sicer nekaj podvojenih oglasov, saj pri prodaji posredujejo različne agencije, vseeno pa na čez palec milijonski oglasi predstavljajo približno desetino vseh oglasov.

Največ pričakujejo za hišo v Rožni dolini

Najdražja hiša se trenutno prodaja v Rožni dolini. Za novogradnjo kupec pričakuje 3,39 milijona evrov oziroma preračunano po kvadratnem metru – 9.941 evrov.

Hiša se nahaja ob robu parka Tivoli in je bila zgrajena lani, ob pritličju pa ima še dve nadstropji. Skupna površina zemljišča je 543 kvadratnih metrov.

V pritličju je spa center s savno, možna pa je tudi vgraditev notranjega bazena ter velik dnevni prostor s kuhinjo po meri.

Vse etaže povezuje notranje dvigalo, v prvem nadstropju pa sta dve spalnici s svojima kopalnicama, ter izhod na balkon. V zadnjem, drugem nadstropju pa je velik prostor s panoramskimi lebdečimi okni.

Vila je betonske gradnje z zidanimi opečnatimi predelnimi stenami, pokrita garaža omogoča parkiranje dveh avtomobilov. Nekatere notranje stene imajo izdelan vidni beton, celotna hiša pa ima sistem pametnih instalacij. Travnata površina v okolici ima zalivalni sistem, hiša pa se prodaja z nekaj notranje opreme.

Rekorderka v okolici Ljubljane

Med najdražjimi vilami je še hiša v okolici Ljubljane, ki se prodaja za 3,25 milijona evrov. Gre za vilo iz leta 2016, ki ima 381 kavdatnih metrov bivalne površine in stoji na 1.500 kvadratnih metrov velikem zemljišču.

V hiši moderne zasnove je wellnes prostor s pokritim bazenom, savno in jacuzzijem, hiša pa ima prezračevano fasado, na katero so oblečene predfabricirane fasadne plošče. V notranjosti hiše je med drugim položen marmor, posebnost pa je po meri narejena vinska vitrina za več kot 350 steklenic.

Tudi ta vila ima notranje dvigalo in poseben apartma za goste, večina notranje opreme pa je izdelana po meri.

Po pisanji portala Necenzurirano jo znani ortoped Martin Mikek.