Lastnik največje slovenske pivovarne s padcem prihodkov

Posel Forbes Slovenija 23. oktobra, 2024 14.55
featured image

Heineken je v tretjem četrtletju ustvaril 5,5 odstotka manj prihodkov kot v enakem obdobju lani.

23. oktobra, 2024 14.55

Nizozemska pivovarska skupina Heineken, katere del je tudi Pivovarna Laško Union, je v tretjem četrtletju vknjižila 9,07 milijarde evrov prihodkov, kar je 5,5 odstotka manj kot pred enim letom. Količina prodanega piva se je rahlo okrepila, poroča STA.

Količine prodanega piva so se v tretjem četrtletju na letni ravni povečale za 0,7 odstotka. Največ je k rasti prispevala znamka Heineken, ki je zabeležila 8,7-odstotno rast.

Količina prodanega brezalkoholnega piva in ciderja se je povečala za 11 odstotkov.

“Naše poslovanje še naprej poteka v skladu z načrtom, čeprav se na nekaterih trgih soočamo z zahtevnimi potrošniškimi in industrijskimi trendi,” je ob objavi poslovnih rezultatov zapisal glavni izvršni direktor skupine Heineken Dolf van den Brink.

V Sloveniji se je količina prodanega piva povečala na ravni srednje enomestne številke, količina prodanega premijskega piva pa se je povečala na ravni “močne dvomestne številke”, je še zapisano v danes objavljenem poročilu, še poroča STA.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali? 

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti