Vrednost gradbenih del avgusta medletno upadla za skoraj petino

Novice Bojana Humar 15. oktobra, 2024 11.24
featured image

V prvih osmih mesecih letos je bila vrednost gradbenih del za 9,3 odstotka nižja kot v enakem obdobju lani.

15. oktobra, 2024 11.24

Vrednost v avgustu opravljenih gradbenih del je bila za tri odstotke nižja od vrednosti del, opravljenih julija, in za 17,2 odstotka nižja od vrednosti del, opravljenih avgusta lani, so sporočili iz državnega statističnega urada (Surs).

Na mesečni ravni je vrednost gradbenih del, opravljenih avgusta, upadla za tri odstotke. Znižale so se vrednosti vseh vrst gradbenih del: pri stavbah za 8,2 odstotka, vrednost specializiranih gradbenih del za 0,7 odstotka in vrednost del pri gradbenih inženirskih objektih za 0,1odstotka.  

Na letni ravni je bila vrednost v avgustu opravljenih gradbenih del nižja za 17,2 odstotka. Upadle so vrednosti vseh vrst del: pri stavbah za 25,1 odstotka, pri gradbenih inženirskih objektih za 21,8 odstotka in pri specializiranih gradbenih delih za 5,1 odstotka.

Vrednost gradbenih del, opravljenih med januarjem in avgustom, je bila v primerjavi z istim obdobjem lani nižja za 9,3 odstotka. Znižale so se vrednosti vseh vrst del: pri stavbah za 13 odstotkov, pri gradbenih inženirskih objektih za 11,5 odstotka, pri specializiranih gradbenih delih pa za 4,9 odstotka, še poroča Surs.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali? 

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti