Prodaja se hiša ameriškega košarkarskega zvezdnika, ki ima posebno prilagoditev

Novice Forbes Slovenija 13. oktobra, 2024 20.50
featured image

Nekdanja hiša košarkarske legende Kareema Abdul-Jabbarja je še vedno prilagojena na njegovo izjemno višino 218 centimetrov.

13. oktobra, 2024 20.50

Nekdanji dom legende Los Angeles Lakers Kareema Abdul-Jabbarja se prodaja za 2,99 milijona dolarjev.

Danes 77-letnik je bil lastnik hiše med 2011 in 2021, v njej pa so številne prilagoditve, saj Abdul-Jabbar v višino meri kar 218 centimetrov.

Tako je v kopalnici velika kad in višji tuš, prav tako pa so višje od standardov postavili tudi kuhinjske pulte in podboje vrat.

Pred 13 leti je nekdanji zvezdnik lige NBA rezidenco kupil za 1,52 milijona dolarjev, nato pa jo je prodal leta 2021 za 2,4 milijona dolarjev, čeprav naj bi sprva želel še pol milijona več, poroča The New York Post. Kdo je trenutni lastnik, ni znano.

Hiša je del luksuzne soseske v Marini del Rey, kjer je v ograjenem kompleksu le 12 domov. Nahaja se nasproti hotela Ritz-Carlton in kalifornijskega jahtnega kluba.

Tri nadstropja

Rezidenca je sestavljena iz treh nadstropij. V spodnjem nadstropju prostoren odprt tloris povezuje veliko dnevno sobo in jedilnico z dizajnersko kuhinjo, ki vključuje granitne pulte, prostoren otok, omaro po meri in aparate iz nerjavečega jekla.

V drugem nadstropju je velika spalnica s kaminom in balkon s pogledom na bližnjo marino. Ima tudi ločeno kopalnico z jacuzzijem in parno prho. V tretjem nadstropju pa je ob večji terasi še delovni prostor.

V garaži je prostor za dva avtomobila, ob hiši pa je še dodatno parkirišče za štiri avtomobile. Hiša ima tudi sistem za filtriranje vode v hiši, samodejno razsvetljavo in varnostni sistem s kamero.