Boeing bo ukinil 17.000 delovnih mest

Novice Forbes Slovenija 12. oktobra, 2024 11.23
featured image

Po besedah vodstva je treba število delovne sile uskladiti s finančno realnostjo.

12. oktobra, 2024 11.23

Ameriški proizvajalec letal Boeing namerava zaradi stavke, ki traja od sredine septembra in zaradi katere naj bi v tretjem četrtletju imel veliko izgubo, zmanjšati število delovnih mest za 10 odstotkov, poroča STA.

Ukinitev 17.000 delovnih mest bo po načrtih po vsem svetu vključevalo vse ravni zaposlenih.

Po besedah vodstva družbe je treba število delovne sile uskladiti s finančno realnostjo. Zaradi stavke naj bi imela družba za tri milijarde dolarjev dodatnih stroškov v tretjem četrtletju, poročajo tuje tiskovne agencije.

Mednarodno združenje strojnikov, ki v Boeingu zastopa okoli 33.000 zaposlenih, je stavko sprožilo 13. septembra, ker ni bilo zadovoljno s predlogom nove kolektivne pogodbe. Sredi tega tedna je vodstvo umaknilo najnovejšo ponudbo in prekinilo stavkovna pogajanja.

Podjetje je ob tem napovedalo vrsto ukrepov za zategovanje pasu. Ukrepi so po navedbah vodstva skupaj z drugimi strukturnimi spremembami v poslovanju nujni, da bodo dolgoročno ostali konkurenčni. Podrobnosti o ukinjanju delovnih mest bo družba predstavila prihodnji teden.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali? 

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti