V Mehiki nastaja največja tovarna Nvidijinih superčipov na svetu

Posel Forbes Slovenija 8. oktobra, 2024 17.18
featured image

Foxconn, največji pogodbeni proizvajalec elektronike na svetu, v Mehiki gradi največjo tovarno Nvidijinih polprevodnikov na svetu.

8. oktobra, 2024 17.18

V mestu Guadalajara v osrednji Mehiki bo Foxconn postavil največjo tovarno Nvidijinih superčipov GB200. Ti poganjajo Nvidijino platformo umetne inteligence Blackwell, po kateri je veliko piše Financial Times. Za razliko od svojih tekmecev Nvidia ne proizvaja lastnih čipov, ampak ima za to podizvajalce.

Na današnjem letnem tehnološkem dnevu Foxconna v Tajpeju je Benjamin Ting, Foxconnov višji podpredsednik za poslovne rešitve v oblaku, dejal, da je partnerstvo med njimi in Nvidio zelo pomembno, predvsem zaradi ogromnega povpraševanja po platformi Blackwell.

Predsednik uprave Foxconna Young Liu je glede tovarne razkril, da se gradi v Mehiki in da bodo zmogljivosti tovarne zelo velike (Foto: PROFIMEDIA)

Predsednik uprave Foxconna Young Liu pa je povedal, da se tovarna gradi v osrednji Mehiki in da bodo njene zmogljivosti zelo velike. Podrobnosti niso razkrili. Foxconn sicer že ima precej proizvodnje v Mehiki, v katere je doslej vložil okoli 500 milijonov dolarjev.

Foxconn, največji pogodbeni proizvajalec elektronike na svetu, kjer sestavijo tudi največ iPhonov, hitro raste z razcvetom umetne inteligence, saj izdeluje strežnike, ki procesirajo sisteme umetne inteligence. Nedavno je objavil rezultate za tretje četrtletje, ki so bili rekordni zaradi velikega povpraševanja po tovrstnih strežnikih. V podjetju pričakujejo, da bodo svoj svetovni tržni delež na tem področju letos povečali na 40 odstotkov.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali? 

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti