Terme Čatež v prenovo Aquaparka Žusterna. Kaj bo z zaposlenimi?

Novice Forbes Slovenija 2. oktobra, 2024 15.36
featured image

Terme Čatež bodo hotel Aquapark Žusterna prenovili in preuredili. Obnova se začenja novembra in bo predvidoma trajal do prihodnje sezone.

2. oktobra, 2024 15.36

Po dveh neuspešnih poskusih prodaje hotela Aquapark Žusterna v Kopru so si v družbi Terme Čatež očitno premislili in ga ne bodo več prodajali. Hotel bodo prenovili in preuredili v apartmaje, ki jih nameravajo nato prodati, poroča Radiotelevizija Slovenija. Obnova se bo predvidoma začela 3. novembra in bo trajala do prihodnje sezone.

V torek je družba načrte predstavila zaposlenim. Receptorje in vzdrževalce nameravajo obdržati. Natakarje bodo poskusili prezaposliti oziroma jim bodo ponudili odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, saj bodo kuhinjo ukinili, poroča RTV. Kot poroča STA, je v kuhinji in strežbi skupaj 13 zaposlenih.

V Termah Čatež so organizirani štirje sindikati, med njimi je tudi KS 90. Predsednik sindikata Damjan Volf je za RTV povedal, da je odločitev podjetja zanje šokantna. “Dejavnost, ki jo opravlja ta delodajalec, je dejavnost, kjer je izrazito pomanjkanje delovne sile. Vsak, ki želi staviti na kakovostno in produktivno prihodnost, bi seveda naredil vse in še več, da zdrži že izkušen kader,” je rekel. Podjetje pa je pozval, naj še enkrat preveri vse možnosti, da bi kader obdržali.

Spomnimo: družba Terme Čatež se je spomladi pogajala z morebitnimi kupci hotelskega kompleksa. Z enim so že bili dogovorjeni pri notarju za podpis kupoprodajne pogodbe, a so pol ure pred tem postopek ustavili, ker naj ne bi bili izpolnjeni vsi formalni pogoji. Spor je na višjem sodišču, drugi kupec pa je že opravil skrbni pregled, a posla pozneje brez pojasnila niso sklenili.

Prostor, kjer obratuje gostinski lokal, je še vedno na prodaj za 1,2 milijona evrov.