Air Serbia se povezuje z drugim največjim kitajskim mestom

Novice Forbes Slovenija 2. oktobra, 2024 13.11
featured image

Srbska letalska družba Air Serbia bo ob ponedeljkih in petkih letela v drugo največje kitajsko mesto.

2. oktobra, 2024 13.11

Srbska letalska družba Air Serbia je s ponedeljkom uvedla letalsko povezavo med Beogradom in kitajskim Guangdžoujem, so sporočili iz Air Serbia. Gre za drugo mesto na Kitajskem, s katerim je neposredno povezana srbska prestolnica, leti pa bodo potekali dvakrat na teden. Air Serbia od leta 2022 leti tudi v Tianjin.

“Z vključitvijo Guangdžouja v našo mrežo destinacij širimo svojo navzočnost na Kitajskem in potnikom ponujamo še več možnosti,” je po prvem ponedeljkovem letu sporočil generalni direktor Air Serbia Jiri Marek.

Guangdžou severozahodno od Hongkonga je eno najpomembnejših industrijskih in trgovskih središč na Kitajskem, leti tja pa bodo potekali ob ponedeljkih in petkih.

Letališče v Guangdžouju je sicer ključno mednarodno letalsko vozlišče zračne svilne poti v okviru pobude Pas in pot, ki se osredotoča na krepitev letalskih povezav med Kitajsko in državami, vključenimi v to pobudo. Marek je prepričan, da bodo leti v to mesto zaradi bližine Hongkonga in Macaa poleg poslovne skupnosti privlačni tudi za turiste.

Air Serbia je letalsko povezavo s Kitajsko, in sicer s pristaniškim mestom Tianjin v bližini Pekinga, spet vzpostavila decembra 2022.