Hit zaprl igralnico v bližini italijanske meje

Novice Forbes Slovenija 1. oktobra, 2024 10.20
featured image

Hitova igralnica Aurora v Starem selu pri Kobaridu je z današnjim dnem prenehala s poslovanjem, svojim zaposlenim pa so v podjetju ponudili novo pogodbo o zaposlitvi v okviru družbe Hit.

1. oktobra, 2024 10.20

Igralnica Aurora je v Starem selu pri Kobaridu delovala od leta 2004. Predvsem v prvih letih je poslovala zelo uspešno, a kot pa so sporočili iz podjetja, igralnica že nekaj let ne izkazuje pozitivnega poslovnega izida, trg je vidno izčrpan in ne omogoča ekonomsko vzdržnega poslovanja.

Na kobariški občini so ob zaprtju igralnice pojasnili, da je bil v zadnjih letih priliv iz koncesijskih dajatev v občinski proračun bistveno nižji kot v prvih letih obratovanja igralnice. Letos so načrtovali, da bodo iz naslova koncesijske dajatve prejeli približno 65.000 evrov. S podjetjem ostajajo tudi v pogovorih glede primerne vsebine v prostorih igralnice, piše STA.

Zaposlenim ponudili novo pogodbo

Trenutno potekajo aktivnosti za zaključek poslovanja v poslovni enoti, so še povedali. Vsem svojim 40 zaposlenim so ponudili novo pogodbo o zaposlitvi za delovna mesta znotraj družbe Hit, v enotah na Goriškem ali v Kranjski Gori. Spodbudno se jim zdi, da si zaposleni želijo nadaljevati delovno pot v družbi Hit, so dodali.

O prihodnosti objekta bivše igralnice so v Hitu pojasnili, da predvidevajo iskanje dolgoročne rešitve oziroma alternativne namembnosti za poslopje, hkrati pa tudi sredstev za njegovo tekoče vzdrževanje.