Mainstream nadaljuje regionalno rast s slovenskim podjetjem HC Center

Digitalizacija PROMOCIJSKO SPOROČILO 24. septembra, 2024 16.19 > 24. septembra, 2024 16.22
featured image

Podjetje Mainstream, vodilni ponudnik oblačnih rešitev v Jugovzhodni Evropi, je sklenilo pogodbo o nakupu dela lastniškega deleža podjetja HC Center v Sloveniji in trenutno je v postopku pridobivanja soglasja o koncentraciji od vseh pristojnih organov za varstvo konkurence.Ta poteza je del poslovne rasti in krepitve prisotnosti Mainstreama v regiji in je eden od razvojnih stebrov družbe, ki danes posluje prek mreže osmih podatkovnih centrov v Srbiji, Sloveniji, Bolgariji, na Hrvaškem in v Grčiji.

24. septembra, 2024 16.19 > 24. septembra, 2024 16.22

Komplementarnost strokovnega znanja in možnost vzpostavitve sinergij med ekipama je eden glavnih razlogov za združitev podjetij. Z združitvijo s HC Centrom bo Mainstream obenem razširil svoj infrastrukturni ekosistem, pri čemer bo uvedel še dva podatkovna centra s sinhrono replikacijo podatkov v Sloveniji.

»Nestabilni in krizni časi predstavljajo obenem priložnost, da sprejmemo najpomembnejše odločitve: lahko stojimo na mestu in čakamo na razvoj dogodkov in upamo na najbolje ali pa vzamemo prihodnost v svoje roke. Z našimi strateškimi potezami smo prišli do stopnje, da lahko investiramo v prihodnost. Mainstream je na poti regionalne rasti, pri čemer v svoje poslovanje vključuje podjetje z vrhunsko ekipo, priznano oblačno infrastrukturo in razvejano bazo naročnikov v Sloveniji,« je poudaril Ljubiša Radivojević, generalni direktor Mainstreama.

Foto: promocijska fotografija

Družba Mainstream je bila ustanovljena leta 2005, sprva kot podjetje za gostovanje, že več kot desetletje pa usmerja vse svoje napore v zagotavljanje celovite ‘end-to-end’ oblačne ekspertize tako v Srbiji kot v regiji. Poleg zagotavljanja storitev iz oblaka prinaša Mainstream naročnikom strokovno znanje za uporabo in upravljanje platform AWS, Azure, Google Cloud in Oracle Cloud. Tovrstni poslovni model je po besedah direktorja Radivojevića edinstven v Jugovzhodni Evropi, združitev s HC Centrom pa v ekipo prinaša inženirje, specializirane na področju integracije IT sistemov, oblaka, podatkovnih centrov, upravljanja omrežij in varnostnih rešitev, s čimer bo Mainstream razširil svoj obstoječi portfelj storitev na slovenskem trgu.  

»HC Center, podjetje z več kot 20-letnimi izkušnjami, specializirano za integracijo IT sistemov, zagotavlja rešitve za digitalizacijo v Sloveniji, medtem ko je družba Mainstream regionalni pionir oblačnih rešitev in vodilni ponudnik več oblačnih rešitev. Združitev obeh podjetij predstavlja edinstven koncept na domačem trgu, kar odpira vrata še hitrejšemu napredku podjetjem digitalne ekonomije,« povzema Aleksej Kranjec, generalni direktor HC Centra.

Foto: promocijska fotografija