Konec dela od doma: znano podjetje zaposlenim ukazalo vrnitev v pisarne

Novice Forbes Slovenija 17. septembra, 2024 09.15
featured image

Z novim letom se bodo morali zaposleni pri Amazonu po obdobju dela od doma vrniti v pisarne. Gre za enega najstrožjih ukrepov podjetij proti delu na daljavo, poroča Financial Times.

17. septembra, 2024 09.15

Amazon ukinja delo od doma. “Opazili smo, da se naši sodelavci v pisarni lažje učijo, vadijo in krepijo našo kulturo – sodelovanje, razglabljanje in izumljanje so preprostejši in učinkovitejši,” je v ponedeljek v sporočilu zaposlenim zapisal glavni izvršni direktor Amazona Andy Jassy.

Ob tem je kot izjeme določil zaposlene, ki imajo bolnega otroka, nujne družinske primere ali projekte, ki potrebujejo izolirano okolje.

Amazon v ZDA ukinja tudi tako imenovani hot-desking, koncept deljenja skupnega prostora, v katerem lahko zaposleni, ki nimajo dodeljenega delovnega mesta, za določeno uro oziroma dan najamejo mizo oziroma delovni prostor. Nazaj namreč uvaja dodeljena delovna mesta, hot-desking pa bo za zdaj še ohranil v svojih evropskih pisarnah.

Izjema med tehnološkimi podjetji: mu bodo sledili drugi?

Amazon s to potezo velja za izjemo med tehnološkimi podjetji, vsaj večjimi, ki se za zdaj niso odločila za tako skrajno potezo. Google od zaposlenih denimo zahteva, da vsaj trikrat tedensko delo opravljajo v eni od njihovih stavb.

Podobno pravilo tridnevne prisotnosti so v Amazonu uvedli že maja, pri tem pa bili zelo strogi. Kot poroča Financial Times, so spremljali, kdaj zaposleni vstopajo in izstopajo iz stavb, tiste, ki določil niso upoštevali, pa so nenehno opozarjali.

Vzpostavljajo birokratski poštni predal

Amazon je imel konec lanskega leta okoli 1,5 milijona zaposlenih za polni in krajši delovni čas. Čeprav je med njimi večina dostavljalcev in delavcev v skladiščih, ima Amazon vseeno nekaj sto tisoč zaposlenih tudi v pisarnah.

Jassy je poleg tega predstavil nekatere druge pobude, s katerimi želijo še okrepiti položaj podjetja. Vzpostavili so birokratski poštni predal, v katerem lahko zaposleni pustijo mnenje o nepotrebnih ali pretiranih postopkih, ki bi jih veljalo odpraviti.